Gazete Vatan Logo

Aranan IŞİD'lilerin sayısı 23'ten 48'e çıktı! Ödül: 51 milyon lira

İçişleri Bakanlığı'nın yenilediği ‘aranan teröristler' listesindeki IŞİD'li sayısı 23'ten 48'e çıktı. IŞİD'in yeni Türkiye emiri olduğu iddia edilen Mustafa Mol, eski emiri İlhami Balı, Deniz Büyükçelebi, Mustafa Dokumacı ve 8 kadının da aralarında bulunduğu IŞİD'liler için toplam 51 milyon lira ödül konuldu.

Aranan IŞİD'lilerin sayısı 23'ten 48'e çıktı! Ödül: 51 milyon lira

IŞİD'in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde düzenlediği canlı bomba saldırı sonrasında İçişleri Bakanlığı'nın ‘ödül yönetmeliği' kapsamında devreye koyduğu ‘aranan teröristler' listesi güncellendi.

Hürriyet'ten İdris Emen'in haberine göre, Türkiye genelinde 8'i kadın toplam 48 IŞİD üyesi aranıyor. Ödül yönetmeliği kapsamında ‘terorarananlar.pol.tr' internet sitesinde isimleri kırmızı listede bulunan ve başlarına 4'er milyon lira ödül konulan 3 IŞİD üyesi bulunuyor.

Kırmızı listede arananlar arasında IŞİD'in eski Türkiye emiri olduğu iddia edilen İlhami Balı ile Dokumacılar hücresinin başı olan Mustafa Dokumacı var.

ÇOĞU MAVİ VE GRİ LİSTEDE

Kırmızı listedeki bir diğer isim ise IŞİD'in Gaziantep sorumlusu olarak bilinen ve başına 4 milyon lira ödül konulan Yunus Durmaz. Ancak listede Yunus Durmaz isminin karşısında ‘etkisiz hale getirildi' notu konulmuş.

‘Aranan teröristler' listesine göre IŞİD üyeleri en çok mavi ve gri listede bulunuyor. Mavi listede bulunan ve ödül yönetmeliği kapsamında yakalanmalarına yardım edecek kişilere 1 milyon 500 bin lira para ödülü verilecek olan 18 IŞİD üyesi var.

?İsmi mavi listede bulunan IŞİD üyeleri arasında YPG'nin elinde olduğu iddia edilen Mahmut Gazi Tatar, Hüseyin Peri, Savaş Yıldız, Ayşenur İnci, Kasım Dere ve Muhammet Zana Alkan da bulunuyor. 300 bin lira ödül konulan gri listede 3'ü kadın 18 kişivar.

Haberin Devamı

ANKARA SALDIRISININ FAİLLERİ

IŞİD'in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da düzenlediği canlı bomba saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede eylem şüphelisi olarak aranan Deniz Büyükçelebi 1 milyon lira para ödülü konulduğu yeşil listede yer aldı. 3 lişilik yeşil listede IŞİD'in Türkiye'den sorumlu yeni emiri olduğu iddia edilen Mustafa Mol da bulunuyor.

6 kişiden oluşan turuncu listede ise Ankara saldırısının şüphelisi olan Cebrail Kaya, Mustafa Delibaş, Nusret Yılmaz, ve Ahmet Güneş de yer aldı. Turuncu listede IŞİD'liler için konulan para ödülü ise 600 bin lira.

‘YUNUS DURMAZ: ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Haberin Devamı

Kırmızı listede, IŞİD'in Gaziantep sorumlusu olarak bilinen ve başına 4 milyon lira para ödülü konulan Yunus Durmaz'ın isminin karşısına, ‘etkisiz hale getirildi' notu konuldu. Suruç ve Ankara saldırısını planlayan Durmaz, polise yakalanmamak için 20 Mayıs'ta Gaziantep'te üzerindeki bombayı patlatmıştı.

GÜLEN VE PKK LİDERLERİ DE LİSTEDE

Öte yandan, ‘aranan teröristler' listesinde ‘FETÖ/PDY' olarak isimlendirilen Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen ve PKK'nın yönetici kadrosundan bazı isimler yer alıyor.