Gazete Vatan Logo

Aranan darbeci askerlerin fotoğrafları acil koduyla dağıtıldı

MARMARİS'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırdıktan sonra 12 gündür aranan firari durumdaki 11 askerin kimlikleri belirlendi. Bu askerlerden 10'unun hem sivil hem de üniformalı fotoğrafları yenilenip, aramaya katılan bölgedeki tüm birimlere acil koduyla dağıtıldı.

Aranan darbeci askerlerin fotoğrafları acil koduyla dağıtıldı

Akyaka bölgesinde yoğunlaştırılan aramalarda, komando ve özel timlerini yanı sıra askeri helikopter, casa tipi uçak ile insansız hava araçları da bölgeye kaydırıldı. Bu arada gözaltındaki 7 askerini ifade işlemlerinin ise devam ettiği açıklandı. TSK içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatilini geçirdiği otele saldırı düzenlenmişti. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan Marmaris'e gelen SAT ve MAT timleri, başarısız operasyon sonrasında, iki şehit veren polisin büyük çabası sonrasında helikopterlerin alçalamaması üzerine kaçamayıp, ormanlık alanda gizlenmek zorunda kalmışlardı. Bu askerlerden Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı 'Paşa' lakaplı Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş, Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem, günler sürene takip sonrasında, geçen pazartesi günü yakalandı. Bu askerlerin ifade işlemlerinin Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde devam ettiği açıklandı.

Haberin Devamı


ARANAN DARBECİ ASKERLERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Gözaltına alınan 7 askerin verdiği bilgilerden ve SAT ve özel kuvvetlerdeki araştırmalardan sonra saldırıya katıldıktan sona firar durumunda olan 11 askerden 10'unun kimliği tespit edildi. Bu askerlerin, Şükrü Seyman, İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Şahin, Murat Köse, Burkay Karatepe, Mehmet Demir, Enes Yılmaz ve Muhammet Burak İpek, olduğu belirlendi. Darbeci bu askerlerin hem üniformalı hem de sivil giyimli fotoğrafları, acil koduyla, bölgede arama tarama faaliyetlerine katılan tüm ekiplere dağıtıldı. Ekipler, denetimlerini bu fotoğraflar üzerinden yapmaya başladı.


ARAMANIN MERKEZİ AKYAKA OLDU

Bu arada elde edilen bilgiler ve ihbar yoğunluğu sonrasında arama tarama faaliyetleri, Akyaka bölgesinde yoğunlaştırıldı. Bu bölgeye ek jandarma komando ve polis özel timleri, kaydırıldı. Bunların yanı sıra askeri helikopter, casa tipi termal gözetleme yapabilen uçak ile insansız hava araçları da bölgeye gönderildi. Yine Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlarda Gökova Körfezi'ndeki tekneler üzerinde denetimlerde bulundu. Firari askerin bulunduğu düşünülen Akyaka, Gökova Körfezi, Akbük bölgesi, havadan, denizden, karadan kontrol edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

HER TAŞIN ALTI KONTROL EDİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırdıktan sonra kaçan darbeci askerlerin aranmasına devam ediliyor. Sahil kesimi olan Gökova Körfezi’ndeki Akyaka ve Akçapınar mahallelerinde de arama yapılıyor. Ayrıca bölgedeki tarım arazileri ve bahçeler ile tüm barakalar da kontrol ediliyor.