Gazete Vatan Logo

Aradığınız yüksek maaşlı işçi bulunamıyor!

Aradığınız yüksek maaşlı işçi bulunamıyor!

Denizlili işadamı Mehmet Sarı, aylardır mermer makinesi üreten fabrikasına yüksek maaşla işçi aradığını ancak bir türlü bulamadığını belirterek son çare olarak gazetelere ilan verdiğini söyledi.

İşadamı Mehmet Sarı, bir yıldır Denizli Ankara Karayolu üzerinde bulunan Zimek Makine isimli fabrikasına işçi bulamaması nedeniyle zor günler yaşıyor. Denizli'nin ilk mermer makinesi üreten firması olan fabrika için el ilanı dağıtan, araçların arkalarına yazı yazdıran, işyerine bez afiş asan Mehmet Sarı son olarak gazetelere tam sayfa ilan verdi.

GAZETELERE İLAN

Gazeteye "Nerede bu işsizlik? Nerede bu iş arayanlar?" diyerek işçi bulamamasına isyan eden Sarı, gazete ilanından sonra işçi bulabilmeyi umut ettiğini söyledi. Fabrikada çalışacak vasıfsız eleman dahi bulamadıklarını belirten Zimek Makine'nin sahibi Mehmet Sarı, şöyle konuştu: "Denizli'de ilk mermer makinesi üreten firmayız. Tornacı, kaynakçı, frezeci elemanlar arıyoruz. Bunlarla ilgili çok büyük sıkıntımız var. Müşteriden sipariş alıyoruz. Ancak, zamanında yetiştiremiyoruz. Teslim edemediğimiz zaman büyük sıkıntı oluyor. Sadece Denizli'de değil, Aydın, Nazilli, Afyon'da el ilanları, radyo ilanları verdik. Bunlardan sonuç alamadık. Son olarak gazetelere ilan verdik. Bu şekilde işçi bulacağımızı düşünüyoruz."



‘TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK YOK"

Türkiye'de işsizlik olduğuna inanmadığını ifade eden Sarı, şunları söyledi: "Türkiye'de işsizlik var deniliyor ama bu işsizlik nerede ben görmedim. İnsanlar iş beğenmiyor. İş var diyoruz gelmiyor. 3 gün çalışıyor, 4. gün başka yere kaçıyor. Bu bizim için büyük sıkıntı. Bunun acilen çözülmesi gerekiyor. Biz, Türkiye'de iyi bir mermer makinesi üretim yeri olmamıza rağmen eleman bulamıyoruz. Denizli'de ilan asmadığımız nokta kalmadı.Tuvaletlere kadar astık ama çaresiz kaldık. Denizli'de tüm iş sahasında bu sorun var. Aslında sorun ortak."

Haberin Devamı