Gazete Vatan Logo

Araç Vergi Borcu Sorgulama Ve Plakadan Araç Borç Sorgulama

Araç vergi borcu sorgulama yaparak araç vergi durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Araçborç sorgulama hizmetini online olarak sunulan araç vergi borcu sorgulama ile de yapabilirsiniz.

Araçlardan alınan vergiler, motorlu taşıtlar vergisidir. Yıl içerisinde iki eşit parçaya bölünerek taksit halinde alınan vergi, 6 ayda bir ödenmelidir. Araç vergi borcu sorgulama yaparak vergi borcunuz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Araç vergi borcu sorgulama ve MTV işlemleri için GİB üzerinden bilgi alanız gerekmektedir. Araç vergi borcu sorgulama hizmeti, GİB üzerinden sunulmaktadır. Bu nedenle online olarak araç vergi borcu sorgulama hizmetine erişim sağlamanız ve ilgili sayfa üzerinden sorgulama yapmanız gerekmektedir.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ VERGİ BORCU SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Araç borç sorgulama işlemlerinde araç ile ilgili tescil bilgileri ve plaka bilgileri girilmelidir. Kimlik bilgileriniz de istendiği için tüm bilgilerinizi girdikten sonra ekranda araç vergi borcu sorgulama sonucu yayınlanacaktır. Yayınlanan araç vergi borcu sorgulama sonrasında siz de ne kadar vergi ödemeniz gerektiğini görebilirsiniz. Ödeme konusunda da kredi kartınız üzerinden kolay bir şekilde ödeme yapabilir ve kolay bir şekilde MTV işlemlerinizi halledebilirsiniz. Tüm araç sahiplerinin ilgili hizmetten yardım alması mümkündür.

Haberin Devamı

Motorlu Taşıtlar Vergisi Mevzuatı

Motorlu taşıtlar vergisi, Türkiye’de uzun yıllardan beri alınan vergilerden birisidir. 18.2.1963 tarihinde alınan karar sonrasında 23.2.1963 Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren motorlu taşıtlar vergisikapsamında araç sahibi olan tüm vatandaşların vergi ödemesi zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle araç sahiplerinin yıl içerisinde motorlu taşıtlar vergisi ödemelerini takip ederek gecikme yapmadan vergilerini ödemesi gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergisi konusunda haberdeki adımları takip ederek sizler de araç vergi borcu sorgulama yapabilir ve sorgulama sonrasında ödemenizi yapabilirsiniz.

1963 yılında kabul edilerek yürürlüğe giren motorlu taşıtlar vergisi için detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, ilgili motorlu taşıtlar vergisi mevzuatını okuyarak vergi ile ilgili detaylar öğrenebilir. İlgili tüm bilgiler, devletin yetkili kurumları tarafından online olarak da sunulmuş durumdadır.

Haberin Devamı