Gazete Vatan Logo

Araç Tramer Sorgulama Ve Trafik Cezası Sorgulama İle HGS Bakiye Sorgulama İşlemleri

Araç tramer kaydı sorgulama nasıl yapılır?Araç hasar sorgulama ile hangi kaza bilgilerine ulaşılır? Trafik cezası sorgulama ve HGS sorgulama işlem detaylarını öğrenmek için haberdeki adımları takip etmeniz yeterlidir.

Araç Tramer Sorgulama Ve Trafik Cezası Sorgulama İle HGS Bakiye Sorgulama İşlemleri

Araç tramer kaydı sorgulama işlemleri araçların herhangi bir kazasının olup olmadığını öğrenmemize yardımcı olan sigorta tutanaklarından oluşan bilgiler sunmaktadır. Bu bakımdan sizler de araçların kaza durumunu öğrenmek için sunulan araç tramer kaydı sorgulamahizmetinden yararlanabilirsiniz. Sigorta bilgi merkezi üzerinden sms yoluyla araç hasar kaydı sorgulama işlemleri ücretli olarak yapılmaktadır.

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA

Araç Tramer Kaydı Sorgulama

Araç tramer kaydı sorgulama işlemlerinde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS servisi kullanılması gerekir. İlgili servis sayesinde tramer kaydı sorgulamayapabilir ve istediğinizaraç için tramer kaydı sorgulama doğrultusunda kaza bilgisine erişim sağlayabilirsiniz. Tüm vatandaşlarınyararlanabileceğitramer kaydı sorgulama hizmetleri Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından 4 TL ile ücretlendirilmektedir. Bu nedenle vatandaşların bu tür işlemleri yapması için gerekli bakiyeye sahip olması gerekmektedir. Aksi halde araç tramer kaydı sorgulama yapılması mümkün olmayacaktır.

Haberin Devamı

Bu işlemlerde aracın plakasını büyük harflerle yazarak 5664’e göndermesi gerekmektedir. Gönderilen mesaj sonrasında talep işlemealınarak aracın hasar durumu araştırılacak ve kişilere yine mesaj olarak gönderilecektir. Gelen mesaj üzerinden siz de kolay bir şekilde hasar ile ilgili kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama Ve HGS Bakiye Sorgulama

GİB trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri sayesinde vatandaşların herhangi bir şekildekuruma gitmeden ya da nakit ile uğraşmadan tüm borçlarını ödemesi mümkündür. Bunun için kişilerin GİB trafik cezası sorgulama ve ödeme sayfasına giriş yapması gerekmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan bu hizmette, alacağınız tüm bilgiler resmi olup, yapacağınız işlemler de resmi olacaktır. Bu nedenle kişilerin herhangi bir sorun yaşamamak adına online olarak bu portalı seçmesi yararlı olacaktır. Zira diğer online sistemlerde aksaklıklar yaşanabildiği için kişilerin mağdur olması da söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına GİB trafik cezası sorgulama ve ödeme adımlarının takip edilmesi yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Ayrıca HGS bakiye sorgulama işlemleri PTT servislerinden online olarak yapılmaktadır. PTT müşteri uygulaması üzerinden HGS bakiye sorgulama yapabilirsiniz. Ayrıca HGS yükleme işlemlerini de yine aynı servisten yapabilirsiniz.