Gazete Vatan Logo

Araç Tramer Hasar Sorgulama Ve Trafik Cezası Bilgisi Öğrenme

Araçlar ile ilgili kaza durumlarını öğrenmek mümkündür. Bunun için nasıl araç hasar sorgulama, araç hasar bilgi sorgulama için yapmanız gerekeni öğrenmek için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Özellikle ikinci el araç alacaklar için çok önemli olan araç hasar sorgulama hizmeti sayesinde alacağınız araçlar için araç hasar sorgulama yaparak araçların kaza durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu doğrultuda da mağdur olmadan ağır hasarı bulunan ve kaza yapan araçları almaktan kurtulabilirsiniz. Bu konuda resmi kurumlar tarafından verilen hizmetleri kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede en doğru ve garantili bilgilere ulaşabilirsiniz.

ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALMA


ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZA SORGULAMA

ARAÇ SORGULAMA

Bu konuda hizmet veren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. İnternet üzerinden bu tür işlemlerin ücretsiz bir şekilde yapılmasını sağlayan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, kolay bir şekilde araç hasar sorgulama işlemlerinin yapılmasına imkan sağlamaktadır. Bu doğrultuda sisteme girişi yaparak formu doldurmanız yeterli olmaktadır.

Araç hasar durumu öğrenme

İstediğiniz aracın hasar durumunu sorgulayabileceğiniz Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nde sorgulama yapabilmeniz için üç seçenek bulunmaktadır. Bu üç seçenekten birini seçerek sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için; plaka ve sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ve sigortalı vergi kimlik numarası, plaka ve sürücü T.C. kimlik numarası kombinasyonlarından birini seçerek girmeniz gerekir.

Bu sayede ilgili aracın tüm bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Hasar sorgulama konusunda vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı noktalar da bulunmaktadır. Öyle ki bu sorgulama ile birlikte araçların resmiyet kazanmış kaza bilgileri yayınlanmaktadır. Araçların kaza yapmış olmasına rağmen resmiyet kazanmayan, tutanak tutulmayan kazaları bu hizmet ile öğrenilememektedir.

Bu nedenle bu sorgulama sonucunda aracın kaza yapmadığı yönünde bir bilgi olsa dahi araçların kaza yapmış olma ihtimali de bulunmaktadır. Bu bakımdan kişilerin araçlar için muayene yaptırarak aracı uzman birine kontrol ettirmesi de yararlı olacaktır.

Tüm bu bilgiler dahilinde araçların hasar durumları ile ilgili bilgi almak isteyen kişiler, internet üzerinde bu şekilde yardım alabilmektedir. Bu bilgiler ışığında almak istediğiniz araç ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabileceğiniz gibi hangi tarihte, nasıl bir kaza yaptığını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

İnternet üzerinden yapacağınız bu sorgulamalar için herhangi bir ücret ödemenize gerek olmadığı gibi telefonunuz üzerinden mesaj ile yapacağınız sorgulamalarda telefonunuzdan hizmet ücreti kesilecektir. Bu bakımdan internet üzerinden yapacağınız sorgulamalar ücretsiz ve daha avantajlı olacaktır.

Haberin Devamı