Gazete Vatan Logo

Araç Trafik Ceza Sorgulama Ve Plakadan Araç Sorgulama İşlemleri

Araç plaka sorgulama işlemleri ile araç ceza sorgulama yapabilirsiniz. Trafik ceza sorgulama ve ödeme işlemleri EGM ve GİB online bağlantıları sayesinde kolayca yapılmaktadır. Detaylara bakalım.

Araç Trafik Ceza Sorgulama Ve Plakadan Araç Sorgulama İşlemleri

Araç plakaları sayesinde araçlar hakkında pek çok bilgi öğrenilebilmektedir. Bu açıdan hem araç sahipleri hem de diğeraraçlar hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar araç plaka sorgulama yaparak bu konuda online olarak bilgi alabilmektedir. Araç plaka sorgulama olarak adlandırılan hizmetler aracılığı ile vergi, kasko ve trafik cezası gibi detaylı olarak araçların durumları görüntülenebilir. Online olarak farklı siteler üzerinden sunulanaraç trafik ceza sorgulama hizmetleri üstelik ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu açıdan vatandaşların herhangi bir ücret ödemeden internet üzerinden araç plaka sorgulama yapması mümkündür.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç plaka sorgulama işlemleri için e devlet kapısına giriş yapılarak araç sorgulama bölümüne giriş yapılması ve ekranda yer alacak alana plakanın girilmesi yeterlidir bu sayede aracın ruhsat bilgileri detaylı olarak ekranda yer alacaktır. Böylece vatandaşlar araçların kayıtlı olan bilgilerini öğrenmesi, araçların çalıntı ya da rehinli olup olmadığı öğrenilebilir. Bu açıdan özellikle yeni alınacak olan araçlar için ilk olarak e devlet girişi yapılarak araç plaka sorgulama yapılması gerekmektedir. Bu sayede herhangi bir mağduriyet de yaşanmadan işlemler tamamlanabilir. Üstelik e devletkapısı üzerinden sunulan araç plaka sorgulama işlemlerinde herhangi bir ücret ödenmesi de gerekyoktu. Vatandaşların tek yapması gereken e devlet kapısı girişi için gerekli olan üyelik işlemlerinin tamamlanmasıdır. Belirtilenlerin dışında bir işlem yapılmadan direk araç bilgilerine erişim sağlanabilir.

Haberin Devamı

Araç trafik cezası sorgulama e devlet kapısı dışında Gelir İdare Başkanlığı internet sitesinden de yardım alınabilir. İlgili site üzerinden yapılacak olan araç ceza sorgulama işlemlerinde araçların vergi durumları kontrol edilebilmekte. Araçların ödenmemiş olan tüm vergi borçlarının sorgulanması ve ödenmesi için online olarak GİB üzerinden yardım alınabilir. Tüm borçlar için kredi kartı üzerinden ödene adımları takip edilerek ödeme de yapılabilir.

Haberin Devamı