Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama Ve SMS İle Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç sorgulama ile online olarak SMS ile araç hasar kaydı sorgulama yapılabilmektedir. Araç hasar kaydı sorgulaması ve araç sorgulama işlemlerini öğrenmek için araç sorgulama haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

Özellikle ikinci el araç alacak olanlar için araç hasar kaydının bilinmesi çok önemlidir. Bu bakımdan araç alım ve satış işlemlerinde hasar kaydı tespitinin yapılması gerekmektedir. Devlet tarafından getirilen düzenlemeyle birlikte bu tür bilgileri internet üzerinden SMS yoluyla öğrenilebilmesi mümkün kılınmıştır. Bu bakımdan araç sorgulama yapmak isteyenler ve araç hasar kaydı hakkında bilgi almak isteyen vatandaşların bu hizmetlerden yararlanması yeterli olmaktadır. Bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlerin E Devlet portalı üzerinden ya da Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan sorgulamadan yararlanabilmesi mümkündür.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

E Devlet araç sorgulama yapacakların araçlar hakkında ruhsat bilgilerini ulaşabilmesi mümkündür. bu bakımdan araçların üzerinde herhangi bir haciz işlemi olup olmadığı ya da aracın çalıntı olup olmadığını öğrenmek için E Devlet üzerinden sunulan bu araç sorgulama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bunun yanında bu online hizmetten kişisel bir bilgi alınız söz konusu değildir.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulamak için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sağlanan hizmetten yararlanmanız gerekmektedir. Bunun için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından 5664 numaralı SMS servisi hizmete sokulmuştur bu hizmette araçlarla ilgili hasar araç detay, parça detay, tutanak, trafik kasko ile ilgili sorgulama yapabilmeniz mümkündür.

Araç hasar kaydını öğrenmek için ise hasar geçmişi sorgulama yapmanız yeterli olacaktır. Bunun için araç plakasını yazarak 5664 e SMS olarak yollamanız gerekmektedir. Bu sayede gelen bu mesaj üzerinden aracın herhangi bir hasar olup olmadığını varsa da hangi tarihlerde nasıl ve ne kadar maddi hasarla kazanın yapıldığını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların 5664 sorgulama hizmeti ücretli olduğunu unutmaması gerekmektedir. Ücretlendirmeler tüm operatörler tarafından aynı şekilde düzenlenmiştir. 5664 üzerinden her bir işlem için 4 TL ödenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı