Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama Ve Plakadan Tramer Hasar Kaydı Öğrenme

Araç sorgulama hizmeti ile tramer hasar kaydı ve araç borç sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.Araç plaka sorgulama adımları ile araç hasar ve araç borç bilgilerine ulaşmak için haberin detaylarına bakınız.

Araçlar hakkında bilgi alarak, araç alım ve satım işlemlerinde işlerinizi daha kolay bir şekilde yürütebilirsiniz. Böylece hasarlı araç almaktan kurtulacağınız gibi, maddi olarak da herhangi bir zarar almadan araç ticareti de yapabilirsiniz. Bu bakımdanvatandaşların bu tür durumlarda bilgi alabilmesi amacıyla oluşturulan araç plaka sorgulama hizmetlerinden yararlanmanız gerekir. Araç sorgulama hizmetleri ile birlikte, kolayca araçlardaki hasar durumunu ya da aracın durumunu öğrenebilirsiniz.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Araç sorgulama işlemleri için E Devlet portalı üzerinden yardım alabileceğiniz gibi Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından hasar kaydı sorgulama hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Böylece aracın hasar durumunu hakkında resmi bilgilere erişim sağlayarak araç hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Tüm vatandaşların kullanımına sunulmuş olan araç sorgulama ile tramer kaydı öğrenme için SMS hizmetinden yararlanmanız gerekir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden yapacağınız sorgulamalarda 5664 SMS hattını kullanmanız gerekir. Belirtilen numaraya aracın plakasını yazarak göndermeniz halinde, sistem tarafından aracın hasar durumunu içeren bir mesaj size gönderilecektir. Gönderilen mesaj sayesinde de araç hakkında bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bütün vatandaşların yararlanabileceği SMS hizmeti ile birlikte, tüm araçlar için benzer sorgulama yaparak araçların hasar durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Üstelik 5664 için sadece araç hasar sorgulama işlemleri değil, araç ile ilgili pek çok hizmet sunulmaktadır. Bu bakımdan diğer konular için bilgi almak için de yine 5664 üzerinden nasıl sorgulama yapılacağını öğrenmeniz ve belirtilen şekilde mesaj göndererek servisten talepte bulunmanız yeterli olacaktır.

Yapacağınız her araç sorgulama işleminde, sistem tarafından veri tabanında talebiniz doğrultusunda arama yapılacak ve bulunan sonuçlar tarafınıza yollanacaktır. Bu bakımdan alacağınız bilgiler hem resmi, hem de kesindir. Bu bakımdan araç hasar sorgulama ile ulaşacağınız bilgiler kesin olduğu için sorgulama yaptığınız aracın kesinlikle kaza yaptığını öğrenebilirsiniz. Böylece aracı alıp almama konusunda kararınızı da verebilirsiniz

Haberin Devamı