Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Plakadan Hasar Kaydı Öğrenme

Araç sorgulama yapacak araç sahipleri yada bilgi almak isteyenlerin araç plaka sorgulama için e devlet girişini nasıl kullanması gerektiği ve hangi araç sorgulama adımlarını takip etmesi gerektiği haberimizde belirtilmiştir.

Araçların tüm durumları, resmi kayıtlar altına alınmaktadır. Vatandaşların araçların durumları ile ilgili bilgi alma ihtiyacı sonrasında online ve cep telefonları üzerinden araç sorgulama hizmeti sunulmaya başlanmıştır. Böylece vatandaşlar istedikleri bilgilere kısa süre içerisinde ulaşabilmektedir.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Araç sorgulama yapmak isteyenler için seçenek oldukça fazladır. Araç hakkında öğrenmek istediğiniz bilgilere göre seçenekler arasından seçim yapmanız ve portallar üzerinden sorgulamalarınızı gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Araç sorgulama yaparak aracın ruhsat bilgilerine, çalıntı olup olmadığına erişim sağlamak için E Devlet portalını kullanmanız gerekmektedir. Giriş işlemlerinizi yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü menüsü altında bulunan araç sorgulama bağlantısı ile sorgulamanızı tamamlayabilirsiniz. Bağlantıya tıkladıktan sonra açılan yeni sayfada plaka bilgisi istenmektedir. Form alanına istediğiniz aracın plakasını girmeniz ve araç ile ilgili bilgi almanız mümkündür. Herhangi bir kısıtlama olmadığı için de istediğiniz şekilde sorgulama yapabilir, dilediğiniz tüm araçlar için hizmetten yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Araçlar hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen ve özellikle kaza durumunu öğrenmek isteyen vatandaşların Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden yardım alması gerekir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, sigorta şirketleri ile anlaşmalı olarak çalıştığı için, trafikteki kaza, kasko, sigorta ve kaza sonrasındaki onarımlar ile ilgili tüm bilgilere sahip durumdadır.

Yapacağınız sorgulamalar ile birlikte araçların kaza geçirip geçirmediğini, hangi onarımların yapıldığı, hangi parçalarının değiştiği, ne kadarlık bir hasar oluştuğu gibi tüm bilgilere Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezisayesinde ulaşabilirsiniz. Belirtilen hizmetler için 5664 numaralı SMS servisi üzerinden sorgulama yapmanız gerekir.

Üstelik E Devlet tamamen ücretsiz olmasına karşın, 5664 için atacağınız her SMS sorgulaması için 4 TL ücret vermeniz gerekmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ile ilgili detaylı bilgi için resmi sayfayı ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Böylece hangi hizmet için nasıl mesaj atmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı