Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Plakadan Araç Hasar Tramer Kaydı Öğrenme

Araç alacaklar araç sorgulama yaparak araç hasar bilgisi öğrenebilmektedir. Plakadan araç sorgulama yapmak ve tramer hasar kaydı konusunda bilgi almak isteyenler araç sorgulama haberimizi okuyabilir.

Sıfır araç alacak vatandaşlara güven bakımından herhangi bir sorun bulunmazken, ikinci el araç alım ve satımlarında araçların hasar durumu önem kazanmaktadır. Zira hasarlı araç alarak daha fazla masraf etmek isteyen olmadığı gibi hasarlı bir araç güven bakımından da kişiler için tercih edilmeyen bir durumdur. Bu bakımdan araç almadan önce araç sorgulama yaparak araçların durumları hakkında bilgi almanız gerekmektedir. Vatandaşların bu yöndeki istekleri nedeniyle, bu alanda hizmet açılarak vatandaşların bilgi alması sağlanmıştır.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

Araç sorgulama yapmak istediğinizde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS hizmetinden yararlanmanız yeterli olacaktır. Bu sayede kısa süre içerisinde almak istediğiniz aracın hasra durumu hakkında bilgi alabilir ve böylece aracı alıp almama konusunda kararınızı verebilirsiniz.

Bu bakımdan araç sorgulama yapmak isteyenler bu bilgilere sadece SMS üzerinden ulaşabilmektedir. SMS ile araç sorgulama yapmak için ihtiyacınız olan bilgi, araçların plakasıdır. Aracın plakasını mesaj bölümüne büyük harflerle yazarak 5664 numaraya göndermeniz yeterli olacaktır. Bu mesaj talebinizin alınması ile birlikte, kısa mesajınızın karşılığı olarak araçların hasar durumu tarafınıza gönderilecektir. Gelen bu mesaj ile birlikte aracın hasar durumu ile ilgili detaylara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu konuda vatandaşların araç sorgulamada dikkat etmesi gereken nokta bu SMS servisinin ücretli bir hizmet olduğudur. Avea, Vodafone ve Turkcell olmak üzere tüm operatörler tarafından desteklenen 5664 hizmetinden tüm vatandaşlar yararlanabilir. Bu bakımdan vatandaşların belirtildiği şekilde mesaj atarak araç sorgulama yapması yeterli olmaktadır. Faturalı ve faturasız hatlarda sabit olmak üzere bu işlem 4 TL ile ücretlendirilmektedir.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda araç sorgulama yaparak bu şekilde bilgi alabilmeniz ve bu doğrultuda herhangi bir mağduriyet yaşamadan araç alım ve satım işlemlerinizi yapmanız mümkün olmaktadır. Kısa mesajlara cevap kısa sürede verilmektedir.

Haberin Devamı