Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama ile Plaka Borç Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

Araç sorgulama hizmetleri ile plakadan araç borç sorgulama yaparak borç bilgileri öğrenilebilir. Plaka bilgisi ile yapılan araç borç sorgulama adımlarını birlikte inceleyelim.

Araç Sorgulama ile Plaka Borç Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

Araçların hasar durumlarından değişen parçasına kadar kapsamlı bir şekilde araç sorgulama yapılarak bilgi sağlanabilmektedir. Özellikle yeni alınan bir araç için yapılacak araç sorgulama işlemleri sonrasında araç hakkında tüm detaylara ulaşılabilir. Kaza ve hasar dışında, araçların sigorta ve kasko durumları, trafik ceza durumları ve resmi bilgileri online olarak yapılacak araç sorgulama ile öğrenilebilmektedir.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

Araç borç sorgulama yaparak araçların ruhsat bilgilerini öğrenmek için vatandaşların e devlet kapısını kullanması gerekir. E devlet kapısında yayınlanan ve araç sorgulama başlığı ile kullanıma sunulan hizmet aracılığı ile tüm araçlar için sorgulamayapılabilir. Ruhsat bilgilerine erişim sağlanabilir. İlgili hizmet için herhangi bir ücret gerekmediği gibi vatandaşların yapacakları işlemlerde e devlet kapısı üyeliği ile giriş yapması yeterli olmaktadır. Araç borç sorgulama için hizmet seçimi sonrasında ekranda yer alan alan plaka girilmesi yeterli olacaktır. Sorgulama ile birlikte çalıntı ve rehin durumlarına karşı da bilgi alınabilmektedir.

Haberin Devamı

Araç borç sorgulama olarak trafik cezaları hakkında da bilgi alınabilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan ceza sorgulama hizmeti için vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesine giriş yapması gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra ise ekranda yer alan alanlara araçların ruhsat bilgileri ve araç sahiplerinin kimlik bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Bilgilerin girilmesinin ardından ceza durumu ekranda yer alacaktır. Yer alan cezaların vatandaşların neden ceza aldığı, hangi tarihte ve saatte ceza aldığı gibi tüm detaylar da yer aldığından dolayı herhangi bir sorun yaşamadan ceza ile ilgili tüm konularda bilgi alınabilmektedir.

Araçlar için diğer konularda bilgi almak isteyen vatandaşların ise Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden sunulan hizmetleri kullanması gerekmektedir. Özellikle SMS servisi aracılığı ile hasra gibi durumlar hakkında bilgi alındığı için vatandaşların hizmetleri kullanması gerekir.

Haberin Devamı