Gazete Vatan Logo

Araç sizin olsun hayat kurtaran cihazı getirin

Okmeydanı Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Bender’in otomobili, 6 yıl önce ‘meme başı akıntısı’nı, bulduğu yöntemle ameliyatsız tedavi etmeyi başardığı, Türkiye’de tek olduğu belirtilen tıbbi aletle birlikte çalındı.

Araç sizin olsun hayat kurtaran cihazı getirin

Başakşehir’de kimliği belirsiz iki kişi önceki gece Prof. Dr. Ömer Bender’e ait 34 HR 6551 plakalı otomobile plakası alınamayan bir başka araç çarptı. Doktor, otomobilden inerek hasar olup olmadığını incelemek isterken, iki kişi lüks otomobili alıp kaçtı. Polis ekipleri otomobili Esenyurtta kadar kovaladı ancak yakalayamadı. Araçta meme kanseri olan hastalarında memeyi almadan tümörü çıkartmaya yarayan, uzman cerrahın 6 yıl önce geliştirdiği, tıp dünyasında büyük ilgi çeken aletin de bulunduğu belirtildi. Araç ile ilgili tüm ilçelere bilgi verilirken, otomobilin en son Avcılar’daki Tahtakale Mahallesinde görüldüğü, soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

Kanseri de haber veriyor

Prof. Dr. Bender, “Pazartesi iki hastamla randevum var. Ve çok zorlanacağım o cihaz olmadan yöntemi uygulamak için. Hadi aracı çaldılar, ama bilgisayar çantamı ve o cihazı bir şekilde bana ulaştırmalarını arzu ediyorum” dedi. Prof. Bender, cihazı şimdiye kadar 1500 hastada kullandığını belirterek, “Hiç bir şekilde teşhisi konulamayan 60 civarında çok erken evre meme kanseri yakaladım, ki ultrasonda, mamografide, MR’da hiçbir şekilde yakalanması mümkün olmayan meme kanseri yakaladım” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ömer Bender’in geliştirdiği Duktoskopi yöntemini şöyle anlattı: Duktoskopi, meme süt kanallarının içine 0.5 ve 1.3 milimetre arasında değişen çaplardaki optik sistemlerle girilerek, süt kanallarının içinin görüntülenmesini sağlayan bir endoskopik inceleme yöntemidir. İşlem sırasında süt kanalının içi yıkanarak yıkama sıvısında kanser hücresi olup olmadığı araştırılabiliyor. Ayrıca görüntüleme sırasında şüpheli lezyonlardan parça alınarak hastalığa tam olarak tanı konulması da mümkün.