Gazete Vatan Logo

Araç Plaka Sorgulama İle Araç Hasar Geçmişinizi Görebilirsiniz

Araçlar hakkında bilgi almak isteyenler araç plaka sorgulama yaparak gerekli bilgilere erişim sağlayabilir. Araç plaka sorgulama hizmetleri ve işlem detayları haberimizde.

Araç Plaka Sorgulama İle Araç Hasar Geçmişinizi Görebilirsiniz

Araçlar hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar plakalar üzerinden sorgulama yapabilmektedir. Bu konuda hizmetlere erişim sağlanması için çeşitli araç plaka sorgulama hizmetleri geliştirilmiş ve vatandaşların kullanımına sunulmuştur. Bu açıdan araç plaka sorgulama yaparak sizler de araçlar hakkında detaylı bilgilere erişebilir ve bu konudaki ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Araç plaka sorgulama hizmetlerinde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin SMS servisi üzerinden yapılacak olan işlemler dışındaki tüm hizmetler ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulmuştur. Bu açıdan araç plaka sorgulama yapmak isteyen vatandaşların herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç plaka sorgulama konusunda en çok yapılan işlemlerden birisi araçların ruhsat bilgilerinin öğrenilmesidir. E devlet kapısı üzerinden sunulan araç plaka sorgulama hizmetinde sadece aracın plakasını girmeniz yeterli olacağı gibi yapılacak olan sorgulama sonucunda aracın tüm resmi bilgilerini öğrenmeniz mümkündür. Bu şekilde yapılacak olan araç plaka sorgulama sonuçları ile aracın çalıntı olup olmadığı ya da araç üzerinde herhangi bir rehin durumunun bulunup bulunmadığı da öğrenilebilmektedir. Bu açıdan alacağınız araçlar için dahi araç plaka sorgulama yaparak belirtilen bilgilere erişmeniz yararlı olacaktır. Vatandaşların mağdur olmasını önleyen ve gerektiği durumlarda kullanılarak bilgi alınmasını sağlayan araç plaka sorgulama hizmetleri bu doğrultuda kişilere büyük bir güvence sağlamakta ve işlemlerin daha güvenli bir şekilde yapılmasına imkan tanımaktadır.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SMS servisi üzerinden yapılacak olan araç plaka sorgulama işlemlerinde ise araçların kaza, kasko, sigorta ve değişen parça gibi bilgilerine erişim sağlanması mümkündür. İlgili kurum tarafından hazırlanan SMS servisinde belirli şablonlara uyarak mesaj atılması gerekmektedir. Mesajın doğru atılmaması halinde ise sistem tarafından kişiye hata mesajı yollanacaktır ve uygun bir şekilde mesaj gönderilmesi istenecektir. Bu açıdan özellikle araçların kaza yapıp yapmadığını öğrenmek için araçların plakasının yazılarak 5664’e kısa mesaj olarak gönderilmesi gerekir. Böylece ilgili aracın kaza durumu hakkında detaylı bilgilere ulaşılması mümkündür.

Haberin Devamı