Gazete Vatan Logo

Araç Plaka Sorgulama İle Araç Hasar Bilgisi Ve Trafik Muayene Sorgulama İşlemleri

Araç hasar sorgulama yapmanız için araç plaka sorgulama hizmetlerinden yararlanmanız gerekir. Araç plaka sorgulama hizmeti ile araç hasar ve trafik muayene bilgilerine ulaşabilirsiniz. Detaylar haberimizde.

Araçların plakaları üzerinden araçlar ile ilgili pek çok bilgiyi edinmek mümkündür. Bu bakımdan gerek kendi araç plakalarınız için gerekse de başka araç plakaları üzerinden araçplaka sorgulama yapabilir ve ihtiyaç duyduğunuz araç hasar sorgulama ve trafik muayene sorgulama bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu konuda kişisel güvenliğin sağlanması amacıyla araçların sadece resmi ve trafik konusundaki bilgileri yayınlanmaktadır. Bu nedenle kişilerin güvenliği konusunda herhangi bir endişe duymasına gerek yoktur.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E Devlet Kapısı Araç Plaka Sorgulama

E devlet kapısı, araçplaka sorgulama konusunda tercih edebileceğiniz sitelerin başında gelmektedir. Araçplaka sorgulama yapmak için e devlet girişi yapmanızın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan araçplaka sorgulama hizmetini seçmeniz gerekir. Ardından açılacak form alanına araç plakası girmeniz yeterlidir. Gireceğiniz plaka bilgisinin ardından araç ile araç hasar bilgileri ve araç trafik muayene bilgileri ekranda yayınlanacaktır. Yayınlanan bilgiler üzerinden araç ile ilgili istediğiniz şekilde inceleme yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

GİB Araç Plaka Sorgulama

Araçplaka sorgulama işlemini GİB üzerinden yapacağınız işlemlerde araçların motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası konusunda bilgi alabilirsiniz. Bunun için ilk olarak GİB’in resmi sitesine ardından da GİB internet vergi dairesine giriş yapmanız gerekir. Giriş işlemlerinizin ardından motorlu taşıtlar vergisi bölümünü seçmeniz yeterlidir. Açılacak olan formda yine araç plakasını girmeniz gerekir. Bilgilerinizi girdikten sonra sistem tarafından aracın ceza ve vergi durumu yayınlanacaktır. Böylece resmi olarak borç durumunuzu görebilirsiniz.

İki site üzerinden de yapacağınız araçplaka sorgulama işlemleri sonrasında araçlar hakkında detaylı bilgilere ulaşacağınız için özellikle araç alım satım işlemlerinizi daha güvenli bir şekildegerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama sonrasında araçların üzerinde herhangi bir hak mahrumiyeti olup olmadığı, çalıntı olup olmadığı gibi tüm detaylar yayınlandığı için satışında herhangi bir sorun olan ya da sizi mağdur edecek bir araç almaktan sorgulama ile kurtulabilirsiniz. Bu bakımdan araç hasar sorgulama yapmanız büyük bir yarar sağlayacaktır.

Haberin Devamı