Gazete Vatan Logo

Araç Muayene Randevu Alma Ve Hasar Kaydı Sorgulama İşlemleri

Araç muayene randevu alma ve muayene sorgulama işlemlerinin nasıl yapılacağını ücretsiz olarak nasıl araç muayene randevusu alınacağını habermizin detaylarında bulabilirsiniz.

Ülkemizde trafiğe çıkan araçların belli periyotlarda muayene girmesi gerekmektedir. Araçlar için yapılan bu muayene işlemleri ülkemizde TÜVTÜRK üzerinden yapılmaktadır. TÜVTÜRK aracılığı ile araç muayene randevu alma, araç randevu sorgulama işlemlerini nasıl yapılacağını öğrenmek için haberimizin devamını okuyabilirsiniz.

ARAÇ MUAYENE


ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TÜVTÜRK Randevu Alma

Araçların cinsine ve modeline göre belli bir muayene periyodu bulunmaktadır. Araç sahiplerinin bu periyotları takip ederek zamanında araçlarını muayene ettirmesi gerekmektedir. Bu konuda ülkemizde tek yetkili kurum olan TÜVTÜRK, internet üzerinden de hizmet vermektedir. Bu sayede muayene ile ilgili işlemler için TÜVTÜRK internet sitesine giriş yapmanız yeterli olmaktadır.

Ücretsiz Randevu Sistemi

Muayene yaptırmak için internet üzerinden randevu alabilirsiniz. Bunun için TÜVTÜRK’teki randevu al bağlantısını takip etmeniz yeterli olacaktır. Bu bağlantıya tıkladığınızda açılan yeni sayfada 5 adımlık bir işlem bulunmaktadır. Her adımda gerekli bilgileri girmeniz gerekmektedir. Araç bilgileri, randevu bilgileri, istasyon ve saat bilgileri, ruhsat bilgileri ve kişisel bilgiler olmak üzere 5 adımdan oluşan online randevu alanlarını eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu sayede online olarak randevunuzu alabilirsiniz. Kolay bir şekilde yapılacak işlemleri zorlanmadan yapabilir ve randevunuzu en uygun tarihe alabilirsiniz.


Telefon Üzerinden Randevu Alma

İnternet üzerinden randevu alma imkanı bulunmayan kişiler, TÜVTÜRK randevu alma için TÜVTÜRK’ün çağrı merkezini arayabilir. 0 850 222 88 88 numaralı telefonu arayarak bu konuda gerekli işlemleri yapabilirsiniz. Öyle ki çağrı merkezi temsilcisine yer ve saat bilgisi vermeniz halinde sizin için en uygun randevuyu verecektir. Bu sayede randevu saatinde şubelere gitmeniz yeterli olacaktır. Şubeye gittiğinizde aracınız ile ilgili muayene işlemleri yapılarak aracınıza onay verilecektir. Muayeneye gitmeden önce araç üzerinde herhangi bir ceza işleminin ya da vergi borcunun olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi halde randevunuz iptal edileceği gibi aracınızın muayeneden geçmesi de mümkün olmayacaktır.

Randevu İptal Etmek

TÜVTÜRK üzerinden aracın muayene işlemleri için randevu alan kişilerin randevuları ile ilgili iptal ve değişiklik yapması mümkündür. Bu konuda kişilerin tekrar çağrı merkezini araması gerekmektedir. Çağrı merkezi ile yapacağınız görüşme ile birlikte bu işlemlerinizi yapabilirsiniz. Tüm bu bilgiler dahilinde araç muayenesi ile ilgili işlemlerini belirtildiği şekilde kolayca yapabilirsiniz. Bu sayede hem ceza ödemenize gerek kalmayacağı gibi muayenesi yapılmış araç ile güvenli bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz. Tüm bu işlemler için ücret ödemeniz de gerekmektedir.

Haberin Devamı