Gazete Vatan Logo

Araç Muayene Randevu Alma Ve Araç Sorgulama İşlemleri

Araçların trafiğe çıkması için belirli periyotlarda araç muayenesinin yapılması gerekmektedir. Bu muayene ile birlikte aracın güvenli bir şekilde trafiğe çıkması sağlanmaktadır. Bu nedenle araç sahipleri araç muayenelerini aksatmadan yaptırması gerekmektedir.

Araç muayenesi TÜVTÜRK merkezlerinde yapılmaktadır. Randevu alarak bu araç muayenenizi yaptırabilirsiniz. Aracınızın muayenesi için randevu almak için TÜVTÜRK’ün internet sitesini kullanabilirsiniz. TÜVTÜRK internet sitesinde yer alan randevu sayfası üzerinden 5 adım ile randevunuzu alabilirsiniz. 1. Adımda ilk olarak aracınızın plaka numarasını ve aracınızın cinsini seçmelisiniz. Bu bölümde aracınızın ruhsatında yazan bilgileri girmeniz gerekmektedir. Araç cinsi olarak otomobil, kamyonet, traktör, çekici gibi araç tiplerinden uygun olanı seçmeniz gerekmektedir. İkinci adımda aracın muayenesinin geçerlilik tarihi ve randevu almak istediğiniz tarihi belirtmelisiniz.
ARAÇ MUAYENE RANDEVU ALMA - ARAÇ SORGULAMA - ARAÇ MUAYENE CEZASI SORGULAMA

Üçüncü adımda ise TÜVTÜRK’ün hangi istasyonundan hizmet alacağınızı belirterek saat bilgisini girmelisiniz. 4. Adımda aracınıza ait ruhsat bilgilerini detaylı bir şekilde girmeli ve son olarak beşinci adımda kişisel bilgiler girilmelidir. Tüm bu adımları eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduğunuz takdirde sistem üzerinden randevunuzu kolayca alabilirsiniz.

Randevu İptal Etme, Değiştirme TÜVTÜRK üzerinden aldığınız araç muayene randevuları ile ilgili değişiklik ve ya iptal işlemleri de yapılmaktadır. Aracınızın muayene zamanında işinizin çıkması ya da diğer nedenlerden dolayı gidemeyecek durumda olduğunuzda TÜVTÜRK merkezlerine telefon ile ulaşarak muayene bilgilerinizde değişiklik yapabilir ya da randevunuzu tamamen iptal edebilirsiniz. Bunun için 0850 222 88 88 numaralı telefon üzerinden TÜVTÜRK ile iletişime geçebilirsiniz. Çağrı merkezindeki müşteri temsilcileri size bu konuda destek sunacaktır.

Muayene Kriterleri Aracınızın muayeneden sorunsuz bir şekilde geçmesi için aracınızın fiziksel durumu dışında, trafik borcu gibi detaylara da dikkat etmeniz gerekmektedir. Öyle ki trafik cezası olan araçların ilk olarak bu trafik cezalarını ödemeniz gerekir. Cezası olan araçların muayeneden geçmesi mümkün değildir. Bunun yanında yine araçların zorunlu olan trafik sigortası da yaptırılmalıdır. Bu kriterlerin sağlanması ve aracın fiziksel durumunda bir sorun bulunmadığı durumda aracınızın muayenesini yaptırabilir, belgelerinizi alabilirsiniz.

Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Araçların muayenelerinde egzozları da özel bir şekilde kontrol edilmektedir. Bu nedenle muayeneye girmeden önce araç sahiplerinin araçlarının egzoz gazı emisyonu ölçümünü yaptırmalıdır. Bunun için yetkili servisler üzerinden hizmet alabileceğiniz gibi TÜVTÜRK servislerinden de bu egzoz ölçümünüzü yaptırarak egzoz pulu alabilirsiniz. Bu sayede aracınıza yapılacak olan muayeneden egzoz konusunda sorun yaşamadan muayenenizi yaptırabilirsiniz. Aksi halde emisyon gazı ölçümü olmayan araçlar, ağır kusurlu olarak tespit edilerek muayenesi tamamlanmamaktadır.

Haberin Devamı