Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Ve Tramer Kaydı Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Araç tramer kaydı sorgulama yaparak bilgi almak isteyenler için nasıl araç hasar sorgulama yapacaklarına dair tüm bilgileri araç sorgulama yazımızda bulabilirsiniz.

Araç Hasar Ve Tramer Kaydı Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Araçların kaza yapıp yapmadığı, yapılan kazalarda ne kadar hasar aldığıgibi bilgiler, devletin ilgili kurumları tarafından tutanaklar dahilinde kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede de araçların eski dönelerde yaptığı kazalar hakkında bilgi sahibi olmak kolaylaşmaktadır. İstenilen araç için araç tramer kaydı sorgulama yapılarak bilgi alınması ve aracın hasarlı mı yoksa orijinal mi olduğu öğrenilebilir. Bu konuda vatandaşların sunulan tramer kaydı sorgulama hizmetlerinden yararlanması yeterli olacaktır. Tüm vatandaşlar tarafından kullanılabilecek olan araç hasar kaydı sorgulama hizmeti sayesinde istenilen araç hakkındaki tüm kaza bilgilerine erişim sağlanabilir.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç hasar kaydı sorgulama yapılması için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan SMS servisinden yararlanılması gerekmektedir. İlgili servis ücretli olduğu için cep telefonları üzerinden tramer kaydı sorgulama ücreti alınmaktadır. Bu nedenle vatandaşların tramer kaydı sorgulama yapmadan önce ücretlendirme konusunda bilgi alması yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

Tramer kaydı sorgulama işlemlerinde belirli bir şablon kullanılmaktadır. Bu açıdan sorgulama yapılırken bu şablona uygun olarak mesaj gönderilmesi gerekmektedir. Aksi halde tramer kaydı sorgulama için yapılacak olan mesaj talebi işleme alınmayacaktır. tramer kaydı sorgulama için yazılacak olan mesajda sadece aracın plakasının yer alması ve boşluksuz bir şekilde tüm plaka büyük harflerleyazılmalıdır. Aynı zamanda Türkçe karakter de kullanılmamalıdır. Bu şekilde hazırlanarak mesajın 5664’e gönderilmesi yeterli olacaktır. Böylece araç için kayıtlar üzerinden yapılacak araştırma ile birlikte vatandaşlara dönüş sağlanacak ve aracın kaza bilgileri sunulacaktır.

Tramer, aynı zamanda araç hasar kaydı olarak da bilindiği için araçlar için hasra kaydı öğrenmek isteyen vatandaşların da aynı adımları takip etmesi gerekmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi dışında resmi olarak bu şekilde hizmet veren herhangi bir kurum bulunmamaktadır. Bu nedenle işlem yapacak olan kişilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamak ve yanlış bilgileri almamak adına başka sistemleri kullanmaması gerekmektedir.

Haberin Devamı