Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Sorgulama İle Plakadan Araç Tramer Bilgisi Öğrenme

Araç plaka sorgulama ile araç hasar bilgisi öğrenilebilir. Araç sorgulama ile araç değişen parça bilgilerini öğrenmek için yazıdaki araç sorgulama adımlarını takip edebilirsiniz.

Araçların yaptığı kazalar soncunda, özellikle sigorta ya da trafik üzerinden işlemler kayıt altına alındığında, aracın ne zaman kaza yaptığı, ne kadarlık bir hasar oluştuğu gibi bilgiler kayıt altına alınmaktadır. Bu bakımdan araçlar ile ilgili sorgulama yapıldığında kayıtlı olan tüm bu bilgilere erişim sağlamak kolaylaşmaktadır. Araç sorgulama ile araçların hasar kayıt durumunu ve varsa değişen parçalarını öğrenebilmeniz, tutulan bilgiler sayesinde kolaydır ve erişime açılmış durumdadır.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Fakat araç sorgulama yaparak başta araç hasar kaydı olmak üzere araçlarhakkında bilgi almak siteyevatandaşların bazı noktalar dikkat etmesi gerekir. Gerek Sigorta Bilgi Gözetim Merkezi, gerekse de diğer sorgulamaekranları üzerinden sorgulama yaptığınızda erişim sağlayacağınız bilgiler, TRAMER ve sigorta şirketleri bilgileridir. Bu nedenle aracın yaptığı tüm kazaların resmi kayıt altına alınması gerekmektedir. Aksi halde kayıt altına alınmayan kazalar için herhangi şekilde bilgi almanız mümkün olmayacağı gibi aracın bu tür durumları için aracın muayene edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Böylece araçta meydana gelen tüm hasar bilgilerine yapılacak muayene ile ulaşmanız daha sağlıklı olacaktır. Her ne kadar son yıllarda tutanak tutulması gibi zorunlu işlemler uygulansa da özellikle önceki yıllarda bu tür işlemlerin yapılmaması nedeniyle araçlar hakkında resmi hasar bilgileri oluşturulmamıştır.

Haberin Devamı

Araç sorgulama ile değişen parça bilgisine ulaşmak için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından oluşturulan 5664 SMS servisinden yararlanmanız gerekir. Araç sorgulama ile değişen parça bilgisi için büyük harflerle parça yazarak, plaka bilgisini eklemeniz ve 5664’e göndermenizgerekir. Yapacağınız talebin ardından sistem tarafından ilgili plakaya ait tüm parça değişimleri tarafınıza gönderilecektir. Böylece gelen mesaj üzerinden yapacağınız inceleme sayesinde araçlardaherhangi bir parça değişiminin olup olmadığını görebilirsiniz. Sorgulama işlemlerini istediğiniz araç için yapabilir ve sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı