Gazete Vatan Logo

Araç Ceza Sorgulama Ve Plakadan Araç Borç Sorgulama İşlemleri

Araç ceza sorgulama ile plakadan araç borç sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Araç ceza sorgulama yapmak ve trafik cezası ödeme işlem detayları için haberimize bakınız.

Araç Ceza Sorgulama Ve Plakadan Araç Borç Sorgulama İşlemleri

Trafiğe çıkan ve aşırı hız ya da hatalı davranışta bulunan kişilere verilen cezalar hakkında online olarak bilgi alınması mümkündür. Yapacağınız trafik cezası sorgulama sonrasında cezanızın olup olmadığını öğrenebilir ve olan cezalarınız ile ilgili tüm bilgilere plakadan borç sorgulama uygulaması ile erişim sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan sizler için büyük bir kolaylık sağlayan hizmet sayesine olan cezalarınızı öğrendikten sonra online olarak trafik cezası ödeme imkanı da bulunmaktadır. Böylece hem ceza sorgulayabilir hem de cezanızı ödeyebilirsiniz.



Araç Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç ceza sorgulama yapacak olan kişiler Emniyet Genel Müdürlüğü sitesine giriş yapması gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra sistemde yer alan formu doldurmanız gerekmektedir. Formda sizden ad, soyadı, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı girilmelidir. İlgili bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra karşınıza dört hizmetin yer aldığı menü çıkmaktadır. Menüler arasında ise trafik ceza bölümüne tıklamanız gerekir. İlgili tıklama sonrasında ise ekranda aracınızın plakasını ve tescil belge seri numarasını girmeniz gerekmektedir. Böylece araç ceza sorgulama yapmış olacak ve cezanız ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Plakadan araç borç sorgulama ile yapacağınız sorgulama sonrasında trafik cezası ile ilgili detaylı bilgiler verilmektedir. Tutanak seri numarası, tutanak sıra numarası, neden ceza aldığınız, cezanın ne kadar olduğu, cezanın hangi mevkide kesildiği, ceza tarihi ve saati, il ve ilçe bilgisi ve son olarak hangi birim tarafından ceza işlemlerinin yapıldığı belirtilmektedir. Bu bakımdan eğer cezanız varsa, cezanız ile ilgili tüm bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Araç ceza sorgulama yapmak için tüm vatandaşların belirtilen adımları takip ederek trafik cezası sorgulama yapması yeterli olmaktadır. Yapacağınız araç ceza sorgulama için herhangi bir ücret vermenize gerek kalmadığı gibi ücretsiz olarak tüm bilgileri girmeniz ile birlikte ceza bilginizi öğrenebilirsiniz. Araç ceza sorgulama işlemlerinde yapacağınız tüm işlemler bu kadardır.

Haberin Devamı