Gazete Vatan Logo

Araç Borç Sorgulama İşlemleri Plaka İle Yapılmaktadır

Araç araç borç sorgulama özellik araç satışları için önemlidir. Satış öncesinde yapacağınız araç borç sorgulama işlemi sonrasında araçların herhangi bir vergi borcu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Araç Borç Sorgulama İşlemleri Plaka İle Yapılmaktadır

Araçların trafiğe çıkabilmesi için yasal olarak tüm prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Yıllık olarak ödenen vergi, muayene işlemleri ve trafik sigortasının yapılması bu zorunlu işlemlerin başında geldiği gibi özellikle araç satışlarında bu işlemlerin eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir. Herhangi bir işlemin eksik olması durumunda araç satışına izin verilmediği gibi ilk olarak eksik olan işlemlerin yapılması istenmektedir. Araç satışlarında diğer bir olumsuz durum ise araç üzerindeki borçlardır. Bu borçlar vergi ödemeleri ve ya trafik cezaları olabileceği gibi bu konular için bilgi almak için araç borç sorgulama yapılması gerekmektedir. Yapılacak olan araç borç sorgulama sonrasında araç hakkında herhangi bir borç varsa, sorgulama ekranlarında tüm bu borçlar yayınlanmaktadır.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç borç sorgulama yapılacak iki portal bulunmaktadır. İlk olarak trafik cezası için Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik cezası sorgulaması yapmanız gerekmektedir. Böylece araç borç sorgulama konusunda herhangi bir cezanın olup olmadığı görüntülenecektir. Ardından ise motorlu taşıtlar vergisi için GİB üzerinden ilgili vergi sorgulaması ile birlikte araç borç sorgulama yapılmalıdır. Vergi araç borç sorgulama sonucunda aracın tüm vergilerinin ödenip ödenmediği de kontrol edilerek borç durumuna bakılmalıdır. Tüm bu işlemlerin sonucunda ise araç borç sorgulama tamamlanarak araç üzerinden herhangi bir borcun olup olmadığı görüntülenmektedir.

Haberin Devamı

Araçlar için yapacağınız diğer bir sorgulama da HGS trafik cezası sorgulamadır. HGS’den kaçak olarak geçiş yapan ve ceza borcunu ödemeyen kişilerin bu cezaları da trafik cezası olarak görülmektedir. Bu tür durumlarda HGS resmi portalı üzerinden sorgulama yaparak araç hakkında kesin bilgilere ulaşabilir ve araç plakasında herhangi bir HGS cezası olup olmadığını da görüntüleyebilirsiniz. Böylece aracın sicilini tam anlamıyla sorgulayarak borç konusunda kesin bilgiler ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı