Gazete Vatan Logo

Araç Borç Sorgulama İle Aracınızın Vergi Borcunu Öğrenebilir Ve Ödeyebilirsiniz

Araç borç sorgulamaişlemlerini GİB araç vergi borcu sorgulama bölümünden yapabilirsiniz. Araç MTV borç sorgulama işlemlerinin detaylarını haberimizdenöğrenebilirsiniz.

Araç Borç Sorgulama İle Aracınızın Vergi Borcunu Öğrenebilir Ve Ödeyebilirsiniz

Gerek vergi gerekse de muayene gibi zorunlu olarak yaptırılması gereken işlemlerin yapılmaması halinde, araçlar için ceza ve borç çıkartılmaktadır. Bu bakımdan araçların alım satım işlemlerinden trafiğe çıkmasına kadar pek çok konuda etkili olan borç için araç sahiplerininyakından takip etmesi ve borçlarını ödemesigerekmektedir. Borç takibi yapılabilmesiiçin araç borç sorgulama yapılabilir.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç sorgulama sayesinde hem güncel borçlar takip edilebileceği gibi var olan borçlar da internet üzerinden ödenebilmektedir. Bu açıdan araç sahipleri için araç sorgulama sayesinde büyük bir kolaylık da sağlanmış durumdadır.

Araç borç sorgulama işlemleri için GİB internet sitesi üzerinden işlem yapılması gerekmektedir. Sitede yer alan motorlu taşıtlar vergisi bölümünü kullanarak aracın vergi durumu kontrol edilebilir. Giriş ekranında aracın ruhsat bilgilerinin girilmesi gerekir. Böylece aracın tüm vergi ödemeleri kontrol edilerek ödenmemiş olan vergileri de görüntülenebilir. Ardından sistem tarafından ödeme adımları açılacak ve vatandaşların ödeme yapmak istemesi halinde vergi ödemeleri online olarak alınacaktır. Araç borç sorgulama için bu açıdan ödeme konusunda da kolaylık sağlanarak kurumlara gitmeden ödeme yapılma imkanı sunulmaktadır.

Haberin Devamı

Araç borç sorgulama konusunda vergi dışında muayene ve trafik cezası durumları da kontrol edilmelidir. Bu nedenle trafik cezası için direk Emniyet Genel Müdürlüğü sitesine girilmesi ve trafik cezası sorgulaması yapılabilir. Böylece araç borç sorgulama işlemleri trafik cezaları için de tamamlanmış olacaktır. Muayene açısından yapılacak araç borç sorgulama işlemlerinde ise araç sürücülerinin TÜVTÜRK resmi sitesine giriş yaparak muayene sorgulaması yapması gerekir. Böylece herhangi bir gecikmenin olup olmadığı da görülebilmektedir.

Online olarak yapılacak araç borç sorgulama işlemleri ve araç borç sorgulama sonrasındaki ödeme işlemlerinde herhangi bir komisyon alınmamaktadır. Bu bakımdan tüm araç sürücüleri kurumlara gitme derdinden kurtulmak için online olarak araç borç sorgulama işlemlerini yapabilir.

Haberin Devamı