Gazete Vatan Logo

Araç Borç Sorgulama İle Araç Vergi Borcu İşlemlerini Yapabilirsiniz

Araç borç sorgulama, araçlarınızın kayıtlı trafik cezası ve araç vergi borcu olup olmadığını kontrol etmek için kullanılan bir hizmettir. Araç borç sorgulama detaylarına bakalım.

Araç Borç Sorgulama İle Araç Vergi Borcu İşlemlerini Yapabilirsiniz

Araçlar için yaptırılması zorunlu olan işlemlerin yapılmaması ve trafik cezası araç borcu olarak kaydedilmektedir. Bu tür durumlarda araç borç sorgulama yapılması gerekli bilgiyi sağlayacaktır. Tüm vatandaşların yapabileceğiaraç borç sorgulama işlemleri sayesinde gerek trafik cezalar yönünden gerekse de vergi açısından araçların güncel durumu görüntülenebilmektedir. Araç borç sorgulamakapsamında yapılabilecek sorgulamalardan bir tanesi vergi borcudur. GİB internet sitesinde yer alan hizmet sayesinde araçların vergi durumu görüntülenebilmektedir.

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINI

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç borç sorgulama yaparak öğrenilecek vergi borçları sayesinde vatandaşlar hem vergi durumunu takip edebilir hem de ödenmemi olan vergi borçlarını online olarak ödeyebilir. Bu konuda yapılacak işlemler internetüzerinden yürütülebildiği gibi ödenmeyen vergi borçlarını da kredi kartı kullanarak aynı sistem üzerinden ödenebilmektedir. Araç borç sorgulama ile öğrenilecek olan vergi borçlarının yanında trafik cezaları hakkında da araç borç sorgulama işlemleri yapılmalıdır. Trafik cezası sorgulama işlemlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesine giriş yapılarak plaka ve ruhsat bilgileri ile araç borç sorgulama yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Yapılacak olan bu araç borç sorgulama sonucunda ise araç plakası üzerinden yazılmış olan herhangi bir cezanın olup olmadığı görülebilmektedir. Araç borç sorgulama işlemleri özellikle araç alım ve satım işlemleri öncesinde yapılmalıdır. Her nekadar noter tarafından borç olunan dönmelerde araç satışına izin verilmemiş olsa da sistemde yaşanacak sorunlar nedeniyle, borcu olan araçların satışı gerçekleşebilmektedir.

Bu işlemlerin sonucunda ise aracı yeni alan vatandaşın mağduriyeti söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle de araç öncesinde araç borç sorgulama yaparak araçların borç durumunun öğrenilmesi yararlı olacaktır. Satış öncesi yapılacak olan araç borç sorgulama sonucunda herhangi bir borç bilgisi çıkıyorsa, araç sahibinden borcun ödenmesi talep edilerek, araç borçsuz bir şekilde satın alınabilir ve böylece olası bir mağduriyet de önlenebilir.

Haberin Devamı