Gazete Vatan Logo
Magazin Arabesk müzik beni ağlatıyor

Arabesk müzik beni ağlatıyor

Gülçin Ergül uzun süredir üzerinde çalıştığı “Arabesk” albümünü dinleyicisine sundu. Solo kariyerine başarılı bir şekilde devam eden Ergül; Müslüm Gürses’ten İbrahim Tatlıses’e; Kibariye’den Esengül’e arabesk müziğin usta temsilcilerinin Türk halkının ruhuna kazıdığı şarkıları modern bir anlayışla yeniden yorumladı. Gülçin, arabesk albümü yapmaya nasıl karar verdiğini anlattı.

Arabesk müzik beni ağlatıyor

Arabesk şarkılardan oluşan bir albüm projesi yapma fikri nasıl doğdu?

Arkadaşlarla kebap yerken şakasına söylediğim bir şarkıdan sonra iş ciddi bir raddeye geldi. O kadar uzaktım ki arabeskten güzel bir sentez albüm olacağını düşündük.

What Da Funk gibi bir ekiple, arabesk şarkıları düzenlerken nelere dikkat ettiniz?

Ben de kayıtlar sırasında arabeske doğru adım atıp arabeske yaklaştım, düzenlemeler de bana uygun bir çizgide yapıldı. What Da Funk zaten benim çok sevdiğim arkadaşlarımdan oluşan bir grup, çok iyiler. Dolayısıyla üretim de güzel oldu.

Bu proje kariyeriniz için cesur bir karar mı? Hiç endişeleriniz oldu mu?

Evet. Şimdiye dek hiç söylemediğim bir tarzda şarkı söylemek yılarımı verdiğim tarzı söylemekten çok daha farklı. Şarkı söylemek adına yeni keşifler yaptım. Farklı bir yorum çıktı. Sonucu da sevdim. Projenin başında hissettiğim kaygı azaldı.

Bu türü daha önce dinlemezdim

Arabesk dinler miydiniz? Kimleri severdiniz?
Hayır dinlemezdim, hem de hiç. Annem çok şaşırdı. Fakat bir gün dışarıdayken bir araba geçiyordu ve içinde Yıldız Tilbe çalıyordu. O şarkıyı merak edip buldum, o an ‘Ne çok şey kaçırmışım’ diye düşündüm. Yıldız Tilbe ve sözleri çok samimi. Albümüm de bunun akabinde gelişti.
Albümü sahnelere taşıma gibi bir planınız var mı?
Ekibim What Da Funk ve ben birkaç konserde sahnede olacağız.
Repertuarı oluşturma süreci nasıl ilerledi?
Yapımcım Umut Kuzey ve What Da Funk’tan şefimiz Deniz Beydili ile bir araya gelerek, şarkıları çalarak oluşturduk. ‘Yakıştı mı, yakışmadı mı?’ diye düşünerek ve daha çok Umut’un seçimleri ile sonuca ulaştık. Kendisi arabeske benden daha hakim. Yapımcım olarak ona güvendim.
Her şeye göğüs germelisin
Çıkış şarkınızı nasıl belirlediniz?
Yine yapımcım Umut’a bıraktığım karar sonucunda İtirazım Var belirlendi. Gökhan Palas yönetmenliğinde klip çekildi. Klip çekimlerini hep sevdiğim için güzel geçti. Çekimlerde enerjim hep tavan olur. Ama bu sefer bol ağlamalı oldu. Çünkü bu şarkı beni ağlatıyor. Albümdeki şarkıları çok hissederek yorumladım.
Bir dönemin en popüler gençlik grubu Hepsi’den sonra solo kariyere adım attınız. Bireysel bir kariyer yönlendirmenin avantaj veya dezavantajları neler?
Doğru ekibi bulabilmek ve tek başına her şeye göğüs germek gerekiyor. Tek başıma gibi olabilirim ama değilim, bu bir ekip işi. Müzik şirketim, basın danışmanım, menajerim, müzisyen arkadaşlarım, prodüktörüm, stylistim her şey doğru olmalı. Hepsi döneminde yaşım da küçüktü, kolay değildi. Ama gelen güzel yorumlar her şeye bedel.

Haberin Devamı