Gazete Vatan Logo

Arabalı vapur, Harem açıklarında kaza yaptı

Arabalı vapur, Harem açıklarında kaza yaptı

Sürüklenirken bir başka geminin zincirine takılarak durabilin vapuru buluduğu durumdan kurtarma çalışmaları sürüyor.

Harem iskelesinden saat 17:00 de 60 araç 153 yolcu ile hareket eden Topkapı araba vapurunun kısa süre sonra makina arızası sebebi ile durduğu bildirildi. İDO'dan yapılan açıklmada "Rüzgarın da etkisi ile sürüklenen araba vapuru iskeleye bağlı Kaunas Sea ways isimli roro gemisinin demir zincirlerine takılarak durdu. Hiçbir can ve mal kaybı yaşanmadı. Geminin takıldığı zincirden kurtarılma çalışmaları devam ediyor. " denildi.

ZİNCİR TAKILARAK DURDURULDU

Alınan bilgiye göre, iskeleden saat 17.00'de 60 araç ve 53 yolcuyla hareket eden "Topkapı" araba vapuru, kısa süre sonra makine arızası nedeniyle stop etti. Rüzgarın ve akıntının etkisiyle sürüklenen vapur, iskeleye bağlı "Kaunas Sea ways" isimli geminin zincirlerine takılarak durabildi.
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri, herhangi bir yaralanmanın meydana gelmediği vapurdaki yolcuları tahliye etti.
KAVGA ÇIKTI: 1 YARALI
HAREM açıklarında saatlerdir kurtarma çalışmaları devam eden "Topkapı" adlı araba vapurunda araçları bulunan yolcular, bekleme alanında güvenlik görevlileri ile kavga etti. Kavgada 1 güvenlik görevlisi yaralandı.
Geminin takıldığı zincirden kurtarılması için başlatılan çalışmalar saat 17.00’den beri devam ederken, araba vapurunda araçları kalan vatandaşlar da Harem’deki yolcu bekleme salonunda gelişmeleri takip ediyor.
VATANDAŞLAR KORNALARIYLA UYARDI
Otomobili ile araba vapuru içerisinde olan yolculardan Ayşe Gülbay, "Geminin ikinci sırasındaydım. Hareketlendikten 100-200 metre sonra mavi bir araca çarparken, kaptan bizim kornalarımızla direkt sağa doğru kırdı ve karşı geminin zincirine çarptı. Zincire çarptıktan sonra zincir üstümüze üstümüze geldi. Şu anda benim aracımın üstünde duruyor" dedi.
"5 SAATTİR BEKLİYORUZ"
Yaklaşık 5 saattir beklediklerini ifade eden Gülbay, "5 saattir hiçbir şey yapılmadı. Önce bizi dışarı çıkarttılar. Önce vinç bekleniyor denildi, sonra savcı bekleniyor denildi, sonra eksper bekleniyor denildi. 55 araç vardı. Yolcularla birlikte 200 kişi filan vardı. Bu olay oldu ama kimsenin bir şey yaptığı yok. 12’ye, 1’e kadar burada bekleyeceğimiz söyleniyor" şeklinde konuştu.
YOLCULAR İLE ÖZEL GÜVENLİKÇİLER KAVGA ETTİ
Bekleyiş devam ederken, görüntü alan gazetecileri dışarı çıkarmak isteyen özel güvenlik görevlilerinden birine bazı yolcular tepki gösterdi. Çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında özel güvenlik görevlisi yaralandı. Kavganın daha fazla büyümesini, araya giren yolcular ve diğer özel güvenlik görevlileri önledi. Yaralanan özel güvenlik görevlisi hastaneye kaldırılırken, kavgaya karışan yolcular ile özel güvenlik görevlileri ifadeleri alınmak üzere Doğancılar Polis Karakolu’na götürüldü.

Haberin Devamı