Gazete Vatan Logo

Ara tatil ne zaman bitiyor? 15 tatil ne zaman?

Öğrenciler 18 Kasım’da ilk ara tatile girdi. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 2019-2020 takvimine göre, öğrenciler iki kez ara tatil, bir sömestr bir de yaz tatili olmak üzere 4 kez yapacak. Öte yandan, MİLLİ Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, ara tatilde 58 bin öğretmen gelişim programına katıldığını açıkladı. Peki, ara tatil ne zaman bitiyor? 15 tatil ne zaman?

Ara tatil ne zaman bitiyor? 15 tatil ne zaman?

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim olmak üzere yaklaşık 18 milyon öğrenci 15 Kasım Cuma günü ilk ara tatile girdi. Peki ilk ara tatil ne zaman bitiyor?

İlk ara tatil ne zaman bitiyor?

MEB'in yayınladığı takvime göre, 18 Kasım’da başlayan ara tatil, 25 Kasım 2019’da bitiyor.

Yarıyıl tatili ise, 20 Ocak’ta başlıyor, 31 Ocak’ta sona eriyor. Öğrenciler ve öğretmenler hafta sonu tatili ile birlikte, 16 gün tatil yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 18-22 Kasım'da yapılacak ilk ara tatil döneminde öğretmenler için, öğrenci ve velilerin de katılımıyla sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı mesleki çalışma programı da hazırlanmıştı. Konuyla ilgili, MİLLİ Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı açıklama yaptı.

Ara tatilde 58 bin öğretmen mesleki gelişim programına katıldı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ilk defa uygulanan ara tatil döneminde 58 bin öğretmenin mesleki gelişim programına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Boyacı, "Ara tatilde yaklaşık 58 bin civarında öğretmenimizi mesleki gelişim programlarına aldık. 2019 yılı içerisinde ulaştığımız öğretmen sayısı Türkiye Cumhuriyeti'nin son 30 yılı içerisindeki en büyük öğretmen yetiştirmeye ilişkin kampanyası oldu. Yaklaşık 70 bin üzerindeki öğretmenimiz mesleki gelişimden geçti. Bu sayıyı önümüzdeki yıl artırarak devam edeceğiz. Bu eğitimlerin hiçbirisi sadece MEB tarafından düzenlenmiş eğitimler değil. İçlerinde üniversiteler, uluslararası kurumlar, şirketler, uluslararası şirketler ve sivil toplum örgütleri var, yani bu aslında toplumsal uzlaşı üzerine, ulusal ve uluslararası akredite bir yapı üzerine Türkiye’de bir yayılım sağlamaya çalıştık. Şubat, Nisan, Haziran döneminde, Temmuz-Ağustos ayları arasında bunları yaygınlaştırarak hem merkezi hem illerde aynı zamanda çeşitlendirerek tüm öğretmenlerimize açmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

'En büyük talep bilişim ve zeka oyunlarına'

Haberin Devamı

Öğretmenlerin özellikle bilişim ve zekâ oyunları ile ilgili mesleki gelişim programlarına talepte bulunduğunu anlatan Boyacı, şöyle konuştu:

"Bilişim üzerine ciddi bir talep var. Bunun haricinde zekâ oyunları, zeka geliştirmeye yönelik kutu oyunları, masal, müze, halk oyunlarına inanılmaz bir talep var. Zekada yaklaşık şu anda 30 bin civarında öğretmenimiz başvurdu. İnşallah onları da önümüzdeki dönemleri içerisinde almaya çalışacağız. Microsoft, Google, Cisco gibi şirketlerle beraber uluslararası sertifika programları düzenledik. Bunların bir kısmının merkezi eğitimleri bitti, bir kısmını illere taşıdık. Bir taraftan yabancı dil paketimiz var. Öğretmenlerimizi Türkiye'de ve yurtdışında mesleki gelişim programlarına götürdük, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça konularında. Halk oyunlarıyla ilgili 500 kişilik bir program açtık, illere yayılımı sürüyor. Masal anlatımı, müze ziyareti, doğa yürüyüşü, oryantiring, havacılık gibi mesleki gelişimi bireysel gelişim ile bir araya getiren programlar hazırladık. Örneğin oryantiring yapmak demek en kısa yoldan en hızlı şekilde bir hedefi bulmak demek. Burada fizik var, geometri var, geometriye ilişkin kazanımlar var. Zekâ oyunları, analitik düşünmeye ilişkin bir programımız var, öğretmenlerimizin analitik düşünmesini her kademede artırmaya dönük çabalarımız var."

Haberin Devamı