Gazete Vatan Logo

Apple Watch alanlar dikkat! Apple o problemi kabul etti

Apple akıllı saati Apple Watch'un dövme sahibi kişilerde düzgün çalışmadığı dedikodusu kesinlik kazandı. Apple sorunun varlığını kabul ettiğini açıkladı.

Apple'ın kısa süre önce belli modelleri satışa sunulan ve büyük heyecan yaratan akıllı saati Apple Watch hakkında ilginç söylentiler baş göstermişti. Çok sayıda kaynaktan gelen bilgiler, şirketin akıllı saatinin dövme sahibi kullanıcılarda doğru düzgün çalışmadığını, nabız ölçer sisteminin sürekli hata verdiğini ortaya çıkartmıştı.

Şimdiye kadar Apple'dan konu ile ilgili bir açıklama gelmezken, şirket bugün itibariyle bu sorunu onayladı. Yapılan açıklamada saatin üzerinde bulunduğu ciltte şayet dövme varsa, saatin sensörlerinin doğru şekilde çalışmadığı, nabız ölçme konusunda hatalı sonuçlar çıkardığı ve sorunu kabul ettiklerini dile getirdi.

Apple Watch'un yeşil LED ışıkları ve sensörü, cildi aşarak damarlardaki kan akış hızını kontrol ederek sonuç vermekte. Özellikle de koyu renge sahip dövmelerde ise ışık ve infrared yansımaya uğruyor, doğru sonuçların çıkmasına engel oluyor. Apple ise satın alım öncesi Apple Store'larda ürünü denemeyi ve öyle satın almayı öneriyor.

Aslında bu sıkıntı sadece Apple Watch ile de sınırlı değil. Benzeri donanımlara sahip cihazlar, dövmeli kollarda aynı sorunları çıkartabiliyor. Örneğin Fitbit Charge HR da bu konuda müşterileri bir hayli mutsuz etmiş ve gündeme oturmayı başarmıştı.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Haberin Devamı