Gazete Vatan Logo

Apple televizyon mu üretecek?

Apple’ın CEO’su yaptığı açıklamada günümüz televizyonlarının eski teknolojiye sahip olduğunu belirtti. Şirketin bunu değiştirmek için bir ürün geliştirip geliştirmeyeceği sorusuna kaçamak bir cevap veren Cook, konuyla ilgili iddiaların yeniden gündeme gelmesine sebep oldu.

Geçen hafta yeni nesil akıllı telefonunu iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı tanıtan ve daha şimdiden ön sipariş rekoru kıran Apple’ın yakın bir zamanda televizyon üreteceği yıllardır dillendirilen bir iddia olarak dikkat çekiyor.

ABD merkezli şirketin CEO’su Tim Cook’un geçtiğimiz günlerde verdiği bir mülakatta yaptığı açıklamaların ardından Apple’ın televizyon üretmeye hazırlandığı iddiaları yeniden gündeme geldi.

Televizyonun 1970’lerden kalma bir elektronik alet olduğuna vurgu yapan Cook, “Günümüz televizyonlarının ara yüzü çok kötü. Televizyon, ilgimizin devam ettiği bir alan” İfadelerini kullandı.

Mülakatı gerçekleştiren ABD’li gazeteci Charlie Rose’un “Neden bunu düzeltmiyorsunuz” sorusu üzerine şirketin gelecek planları hakkında detaya girmek istemediğini belirten Cook, Apple’ın bu alandaki konumunu muhafaza ettiğini belirtti.

Apple’ın hali hazırda kullanıcılarının iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlarını ve laptop’larını televizyona entegre edebilmelerini sağlayan “Apple Tv” isimli bir cihazı var.

Şirketin iddia edildiği gibi önümüzdeki aylarda bu teknolojiyi bir adım ileriye götürüp, ilk televizyonunu üretip üretmeyeceği ise hala kesin olarak bilinmiyor.

Haberin Devamı