Gazete Vatan Logo

Apple mobil ödeme sistemlerini geliştirmek için bir ekip kurdu!

iBeacon gün geçtikçe daha fazla noktada hizmet vermeye başlayacak!

Apple Store ve iTunes hesapları kredi kartı kullanım rakamlarında toplamda 800 milyon kayıtlı kullanıcıya ulaştı. Dünyanın en büyük mobil ödeme sistemine hakim olmak isteyen Apple NFC çipini küçümsediği içinde farklı bir noktada kullanıcılarına hizmet sunmaya başladı.

Beacon adı verilen ve Bluetooth üzerinden veri aktarımı yapan sistemi kendi bünyesinde iBeacon olarak kullanmaya başlayan Apple büyük toptancı mağazalarında ve Apple Store''larda bu teknolojiyi kullanmaya başladı bile. Bu teknolojiyi en kısa şöyle özetleyebiliriz. Düşük güç tüketimli Bluetooth 4.0 ile çalışan bir çipin; ağ yönetimini sağlaması üzerinden terminaller ve cihazlar arasında veri aktarımının güvenilir bir şekilde yapılması sağlanmaktadır. Beacons''un en büyük avantajı ise normal bir saat pili ile bu çiplerin 2 yıl kullanılabilmesidir.

Bu teknolojiyi kullanmak isteyen işletme sahipleri Beacon’ın satış terminaline yerleştirilen USB algılayıcı sayesinde herhangi bir iBeacon kullanıcısı dükkana girdiği zaman işletme sahibi otomatik olarak uyarılıyor. Böylece kasaya gelelen kişi BlueTooth vasıtası ve Beacons teknolojisini kullanarak cep telefonunu cebinden çıkarmadan alışverişini sadece şifre girerek yapabiliyor.

Haberin Devamı

Bu sistemin geliştirilmesi için Visa''nın eski üst düzey yöneticisi Tommy Elliot ve Apple Online yönetici Jennifer Bailey''in başını çektiği bir grup kurularak 800 milyon kredi kartının bilgilerine sahip olunan bu büyük mobil ödeme sisteminin nasıl daha efektif kullanılabileceği ile ilgili çalışmalara başlandığı bildiriliyor. Mobil ödeme için geliştirlen NFC çipinin yoğun pil kullanımına sebep vermesinden dolayı gelişemeyen bu teknolojinin alternatifi olan iBeacon''ın kısa sürede büyük bir yol aldığını görmekteyiz.

Peki siz mobil ödeme için ne düşünüyorsunuz? Markette yada bir benzinlikte bu yöntemi kullanmak ister misniz?



KAYNAK : Teknolojioku.com - Apple mobil ödeme sistemlerini geliştirmek için bir ekip kurdu!

HTC One E8 ile tanışın