Gazete Vatan Logo

Apple kullanıcılarına büyük şok!

Apple’ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı ilk akıllı saati Apple Watch’un kullanıcılardan pek de ilgi görmediği ve hayal kırıklığı yaratabileceği söyleniyor.

Bugüne kadar girdiği hemen hemen her alanda zirveye oynayan ve son olarak Apple Pay’de de görüldüğü gibi yöneldiği alanın tüm teknoloji dünyasının ilgisini çekmesini sağlayan Amerikalı teknoloji devi Apple‘ın, son dönemde hızla yükselen akıllı saat alanına yönelmesinin de benzer bir etki yaratması bekleniyordu.

Ancak geçtiğimiz aylarda gün yüzüne çıkan ve ilk bakışta beklentileri pek de karşılamayan Apple Watch, firmanın devam eden bu başarısını sekteye uğratacak gibi görünüyor. Resmi olarak tanıtıldığı ilk günden beri başarılı olacağından şüphe edilen Apple Watch‘ın tanıtılmasının ardından düzenlenen araştırmalar birçok kullanıcının akıllı saati almak için pek de hevesli olmadığını göstermişti.

Apple’a yakınlığıyla tanınan Gene Munster tarafından yayınlanan yeni bir araştırma, aradan geçen aylarda kullanıcıların tavrında bir iyileşme olmadığını ve hatta tam tersine Apple akıllı saati satın almak isteyen kullanıcıların daha da azaldığını gösterdi. Mevcut iPhone kullanıcılarının sadece yüzde 7’sinin piyasaya sürüldüğünde Apple Watch‘u satın almak istediğini ortaya çıkaran bu yeni araştırma, saatin ilk olarak görücüye çıktığı Eylül ayında yüzde 10 olan satın almaya istekli kullanıcı sayısının Aralık ayı itibariyle yüzde 3’e gerilediğini gösterdi.

Haberin Devamı

Apple Watch’un uzun vadede nasıl bir satış grafiği yakalayacağını şimdiden tahmin etmek mümkün olmasa da, akıllı saatin piyasaya sürüldüğü ilk dönemde kullanıcılardan yoğun ilgi görmesi beklenmiyor.