Gazete Vatan Logo

Apple Köşk’e çıkıyor

Yemeğin gündemi "F klavye"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Amerika’da yer alan Silikon Vadisi’nde gezmezinin ardından iade ziyaretleri gelmeye başladı.

Amerika ziyareti sırasında Twitter, Facebook ve Apple markalarının teknoloji üslerini gezen Gül bugün Apple’ın Eğitimden sorumlu Başkan Yardımcısı John Couch’u Köşk’te kabul edecek.

Türkiye pazarını ve projelereni son derecede yakından takip eden Apple, 2012 sonunda Türkiye Başkanı atayarak, dijital içerek sağlayıcısı iTunes Store’u Türkiye’de resmi olarak kullanıma açmıştı.


Ana gündem maddesi "Fatih Projesi"

Teknoloji devi Apple, hızla Türkiye bağlantılarını kurarken diğer yandan yeni eğitim sistemlerini de tanıtmak istiyor. Couch’un bugünki ziyarette, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le iTunes üzerinden yapılan eğitim sistemleri hakkında bilgi vermesi bekleniyor. Video üzerinden de yapılan eğitim sisteminde bilgisayar üzerinde kitapçık da hazırlanabiliyor. Apple’ın eğitim sistemlerinde yazı, görsel, video ve animasyon tabanlı elektronik ders kitapları yapılabiliniyor. Fatih Projesi ile ilgilendiğini daha önce açıklayan Apple’ın, Türkiye’de yeni projeler hakkında da bilgi almak istediği öğrenildi. Couch ile birlikte Apple Türkiye Başkanlığına atanan Resan Yüner’in de bulunacağı öğrenildi.

Gül'ün kişisel ricası "F Klavye"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ise iOS6 sürümüyle hayata geçirilen ‘F’ klavyedeki hatalı dizilimin düzeltilmesini isteyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, sosyal medya yazarları ile yaptığı görüşmede kendisine iletilen bu sorunun düzeltilmesi için Couch’a ileteceğini anlattı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Silikon Vadisi gezisi sırasında Türkçe klavyeyi özel olarak istemişti. Gül’ün, Apple CEO’su Tim Cook ile görüşmesinde dile getirdiği Türkçe klavye sorununu en son sürümde kısmen yerine getirilmişti.

Haberin Devamı