Gazete Vatan Logo

Apple iPhone XS Max'in sistemine girildi!

Jailbreak yazılımcısı Luca Tudesco, iPhone XS Max modelini kırdığını duyurdu.

Apple iPhone XS Max'in sistemine girildi!

iPhone’lara orijinal iOS’larda bulunmayan çeşitli işlevler kazandıran ve uygulamaların mağaza dışından indirilip kurulmasına imkan sağlayan Jailbreak yazılımları, her yeni iOS ve iPhone sürümü çıktığında geçerliliğini yitiriyor. Apple’ın yaptığı donanımsal ve yazılımsal değişiklikler, Jailbreak’in güncellenmesini veya baştan geliştirilmesini gerektiriyor.

iOS 12 işletim sistemini ve A12 Bionic yongasını kullanan iPhone XS Max, Luca Tudesco isimli Jailbreak yazılımcısı tarafından kırıldı. Luca Tudesco’nun bu başarısınını özelleştirilmiş iOS sürümüne dönüştürüp dönüştürmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Her ne kadar pek çok iPhone kullanıcısı için bu sevindirici bir haber olsa da, iOS 12’nin kırılması çok da anlam ifade etmeyebilir. Zira yeni iPhone’ların bir kısmında şarj da dahil olmak üzere çeşitli problemler bulunuyor.

Bu problemler, iOS 12.1 Beta’da gideriliyor. iOS 12 Jailbreak yüklemek isteyen iPhone kullanıcıları, bu düzeltmelerin hepsinden mahrum kalacak anlamına geliyor. Bu yüzden de şimdilik Jailbreak yapmak anlamsızlaşıyor.

Haberin Devamı