Gazete Vatan Logo

Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı! (Fiyat ve özellikler)

Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus 12 Eylül Salı Türkiye saati ile 20.00'de Apple Park kampüsündeki Steve Jobs Tiyatrosu'nda tanıtıldı. Merakla ve heyecanla beklenen iPhone 8'in fiyatı, özellikleri ve ne zaman satışa sunulacağı merak konusu oldu. İşte iPhone 8 hakkında tüm merak edilenler...

Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı! (Fiyat ve özellikler)

Binlerce kişinin gün saydığı Apple iPhone 8 ve iPhone 8 Plus yakında satışta olacak. Dün akşam lansmanı gerçekleşen iPhone 8'in teknik özellikleri, fiyatı ve Türkiye'de ne zaman satılacağı belli oldu. İşte tüm detaylar...

iPHONE 8 ve iPHONE 8 PLUS FİYATLARI NEDİR?

iPhone 8 699 dolar, iPhone 8 Plus ise 799 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Telefonlar 22 Eylül’de satışa sunulacak.

iOS 11 NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Ayrıca Apple, bu cihazların işletim sistemi olan iOS 11'inde çıkış yapacağı tarihi duyurdu. iOS 11, 19 Eylül'de global olarak çıkışını gerçekleştirecek.

iPHONE 8 TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yeni iPhone'un kamerası düşük ışık koşullarında daha hızlı davranırken, geliştirilmiş piksel işlemcisi ve gürültü azaltma özelliklerine sahip. 12 MP'lik kamera da yeni renk filtresi de yer alıyor. iPhone 8 Plus'ta ise çifte 12 MP kamera yer alıyor.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus duyuruldu. Ön ve arka tarafı cam. Apple, bu iki telefonda ekran boyutunu değiştirmese de, True Tone teknolojisini getiriyor.

Haberin Devamı

iPhone, ARKit ile Oyun deneyimine interaktif yeni bir boyut kazandırmayı planlıyor. iPhone 8 Plus'in portre modu ile çekilen fotoğraflarda sonradan da aydınlatma ayarları dinamik olarak değiştirilebilecek.

Altı çekirdekli A11 Bionic işlemciyle gelen cihazlar suya ve toza karşı dayanıklı. Arka panelde camı tercih eden Apple, yeni telefonlarına iPhone 7’den yüzde 25 daha fazla ses veren hoparlörler yerleştirmiş. İşlemci A10'a göre 6 kat daha hızlı. GPU 3 boyutlu uygulamalarla uyumlu.

iPhone 8 Plus, “Portrait Lightning” adını taşıyan yeni bir kamera moduyla geliyor. İstediğini ışıklandırma efektini kullanabileceksiniz. Bu arada fotoğrafların üzerinde hiç oynanmadı.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus ile 4K 60 FPS video kaydı yapılabilecek. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus, şirket tarafından tasarlanan video kodlayıcısıyla daha hızlı çerçeve oranları vadediyor. Apple iPhone 8 Plus ile artırılmış gerçeklik sahasına da giriş yapıyor. Her bir iPhone AR için ayarlandı.

Gerçekten artırılmış gerçeklik için hazırlanan ilk iPhone, hatta ilk akıllı telefon. Gerçek zamanlı bilgi ve istatistikleri . AR örneği geliyor. Atli Mar aramızda. Oyunda oyuncular online olarak ve gerçek zamanlı savaşabiliyor. Directive Games’ten Atli Mar, sahnede artırılmış gerçeklik oyunları hakkında bilgi veriyor. Oyuncular her bir açıdan detayları görebiliyor. Tüm ortam tek bir ekrana yansıtabiliyor.

Haberin Devamı