Gazete Vatan Logo

Apple’dan skandal gibi itiraf

iPhone kullanıcıları uzun bir süredir yayınlanan büyük güncellemeler sonrasında telefonlarının pil ve kullanım performansının düştüğünden şikayetçi. Apple ise bu konuda şu ana kadar sessizliğini korumayı tercih etmişti. Ortaya çıkan bir gelişme ise bu durumun açık bir şekilde kabul edildiğini gösteriyor.

Apple’dan skandal gibi itiraf

Özellikle güncelliğini yitirmiş iPhone modellerine sahip kullanıcılar, büyük güncellemeler sonrasında pil performansı ve telefonun genel performansından şikayetçi oluyorlar. Bunun başlıca sebeplerinin başında, yeni modellere yöneltmek olduğu düşünülüyor. Bu iddialar şu ana kadar hiç doğrulanmadı ancak ortaya çıkan bir detay bu durumun başka bir sebepten dolayı kasıtlı bir şekilde yapıldığını netleştirdi.

Bir Reddit kullanıcısı, 3 yıldır kullandığı iPhone 6 modelinin, yaptığı bir güncellemeden sonra, işlemci frekansının ciddi bir şekilde düştüğünü tespit etti. CPU DasherX uygulamasından aldığı bu bilgiden sonra cihazının pilini değiştiren kullanıcı, aynı uygulamada tekrar baktığında ise frekans hızının normale döndüğünü gördü.

Apple’ın bu konudaki açıklaması ise bir hayli ilginç. Yayınlanan güncellemeler ile birlikte, batarya kondisyonu azalan veya eskiden telefonlarda, CPU’nun performansından ve pilin yetersizliğinden kaynak ani kapanmaları engellemek adına böyle bir yola başvurulduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

Yukarıda, Apple tarafından yapılmış bir açıklama var. Bu açıklamayı sizler için tercüme edelim.

Hedefimiz, müşterilerimiz için genel performans ve cihazlarının ömürlerini uzatmak adına en iyi deneyimi sunmak. Lithium-ion piller, soğuk havalarda, düşük kapasitelerde ve eskime durumlarında cihazların en yüksek güç ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak hale geliyorlar. Bu da elektronik bileşenlere zarar vermemek için beklenmedik anda cihazların kapanmasını sebep oluyor.

Geçtiğimiz yıl, iPhone 6, iPhone 6S ve iPhone SE modellerinin beklenmedik anlarda kapanmalarını engellemek için bir özellik sunduk. Bu özelliği iOS 11.2 sürümü ile iPhone 7 modeline de getirdik. İlerleyen dönemde ise diğer modeller için de planlıyoruz.

Bu açıklama ile Apple, eski iPhone modellerindeki performans düşüşünü bataryalardaki eskime ve verimlilik düşüşüne bağladığını belirtmiş oldu. Eğer iPhone 6,iPhone 6S ve iPhone SE sahibiyseniz ve ciddi performans sorununuz varsa yeni bir batarya ile tekrar denemenizde fayda var.

Haberin Devamı