Gazete Vatan Logo

Apple’dan AIDS hamlesi

Apple, AIDS’e karşı verilen mücadeleye destek olmak için kolları sıvadı. Şirket, Kara Cuma boyunca yapacağı satışlardan elde edilecek gelirin bir kısmını bağışlayacağını açıkladı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Black Friday (Kara Cuma) boyunca yapacağı satışlardan elde edilecek gelirin bir kısmını bağışlayacağını açıkladı.

Şirket tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, Kara Cuma boyunca yapılan satışlardan elde edilecek gelirin bir bölümü AIDS’e karşı verilen küresel mücadelede kullanılmak üzere yardım kuruluşlarına bağışlanacak.

Şirket ayrıca AIDS’e dikkat çekmek için App Store’daki ürünlerinin rengini kırmızı yapmaya karar verdi. App Store’da bulunan uygulamalardan bir kısmı platformda 2 hafta boyunca bu renkle yer alacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada kullanıcılarının 8 yıl boyunca şirketin AIDS’e karşı yaptığı yardımlara destek verdiğinin altını çizen Apple, bu yılki yardım kampanyasının bugüne kadar organize ettikleri en kapsamlı yardım projesi olduğunu açıkladı.

ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma gününe denk geşen Kara Cuma, büyük indirimlere ve buna bağlı olarak satın alınan ürünlerin sayısında gözle görülür bir artışa sahne oluyor.

Haberin Devamı