Gazete Vatan Logo

Apple Car yoldan çıktı

Apple, elektrikli ve sürücüsüz araç geliştirmekten vazgeçti. Şirketin otomobil üretmek yerine otonom sürüş sistemi geliştirmeye yöneldiği belirtiliyor

Teknoloji devi Apple, uzun zamandır üzerinde çalıştığı elektrikli otomobil projesi olan “Apple Car” operasyonu için yeni bir karar aldı. Sürücüsüz oto için dünyanın önde gelen otomotiv markaları ile görüşmeler gerçekleştirilen Apple, “Project Titan” adını verdiği sürücüsüz otomobil üretme fikrini rafa kaldırdı. Apple’ın elektrikli otomobil projesine yönelik yaptığı çalışmalar gün yüzüne çıkmış hatta aracın 2021’de piyasaya sürüleceği açıklanmıştı.

Bloomberg’de yer alan habere göre Apple, elektrikli otomobil çalışmalarını yürüttüğü Project Titan projesini yeniden şekillendirmeye karar verdi.

Üretim rafa kalktı

Yeni haliyle Project Titan, elektrikli otomobil projesini rafa kaldırırken onun yerine otonom sürüş sistemleri üretmek ve tasarlamak üzerine odaklanacak. Hatta Eylül ayı içerisinde projede görevli bazı mühendislerin başka projelere kaydırıldığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda, Apple’ın otomotiv endüstrisinin devleri olan Mercedes ve Tesla gibi markaların teknolojilerinin geride kalabileceği endişesiyle Apple Car projesini askıya alabileceği konuşuluyordu.

Haberin Devamı