Gazete Vatan Logo

Apple çakıldı!

iPhone 4, Apple’ın başına bela oldu. Apple’ın durumu zor durumdaki Toyota’ya benzetiliyor:

Piyasaya çıktığı günden beri teknik sorunlar nedeniyle tepki toplayan iPhone 4, Apple’ın hisselerini düşüş trendine soktu. Toplatılması gündemde olan iPhone 4 yüzünden Apple’ın durumu gaz pedalı sorunu nedeniyle araçlarını geri çağıran Toyota’ya benzetiliyor.

DOKUNMATİK ekranlı cep telefonuyla bilişim sektöründe büyük bir adım atan Apple’ın başı piyasaya sürdüğü iPhone 4 ile ağrımaya devam ediyor. 24 Haziran’da satışa çıkan iPhone 4’ü çevreleyen özel üretim anteninin, parmakla temas halinde hat kesme problemi yaratması şirketi zor duruma soktu. Bir cep telefonunun da önceki gün şarj olurken alev alması telefon üzerindeki tartışmaları da alevlendirdi. Tüketici raporlarında ve teknoloji uzmanlarının görüşlerinde sınıfta kalan iPhone 4’ün son gelişmelerle birlikte toplatılması gündeme geldi.

Hisseler tepetaklak

Dünyanın en hızlı gelişen bilişim markası Apple’ın hisseleri cihazların toplatılma söylentilerinin artmasıyla birlikte düşüşe geçti. Apple’ın hisseleri bir günde yüzde 4 düştü. Apple toplam piyasa değerinden 9.9 milyar dolar kaybetti. Apple’ın bu düşüşü Toyota skandalını akıllara getirdi. Bill Clinton döneminde Beyaz Saray’da görev alan halkla ilişkiler uzmanı Chris Lehane “Apple’ın durumu, araçlarını piyasadan çeken Toyota’nın durumuna benziyor” dedi. 2009’da Toyota piyasadaki bazı araçlarını teknik sorun nedeniyle piyasadan çekmişti. Bazı modellerini gaz pedalında teknik sorun olduğu gerekçesiyle belirli ülkelerden toplayan Japon otomotiv devinin marka ve hisse değeri düşmüştü. Apple iPhone 4 skandalıyla baş etmek için kendi sitesinde telefonun kusurlarının tartışıldığı bölümü de kapatarak kullanıcıların tepkisini topladı.

Haberin Devamı