Gazete Vatan Logo

Apple'a, Türkiye çağrısı

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Apple'a Türkiye'ye gelmeleri durumunda vergi teşviği sağlayabileceklerini belirterek çağrıda bulundu

Apple'a, Türkiye çağrısı

Teknoloji devleri, para transferlerini genellikle İrlanda üzerinden gerçekleştiriyorlar. Ancak, bu firmalardan birisi olan Apple, Avrupa Birliği kurallarına aykırı vergi indirimi sağlandığı gerekçesiyle cezaya çarptırıldı.

ABD'li teknoloji devinin, İrlanda hükümetiyle özel anlaşmalar yaparak düşük oranlarda vergi ödediği iddiası ile 3 yıldır devam eden dava nihayet bugün sonuçlandı ve Apple, 13 milyar euro ceza ile karşı karşıya kaldı.

VERGİLER KONUSUNDA APPLE'A KOLAYLIK SAĞLANABİLİR

Apple’a kesilen bu cezanın ardından Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter hesabı üzerinden Apple’a çağrıda bulundu.

Mehmet Şimşek attığı tweet'te, Apple Türkiye’ye taşınmalıdır. Size vergi kolaylıkları sağlamaktan mutluluk duyarız. Böylece AB’nin bürokrasisi ile uğraşmazsınız ifadelerine yer veriyor.

Şimşek tarafından atılan bu tweet sosyal medya üzerinde oldukça olumlu tepkiler alırken, Apple'ın 13 milyar euro tutarındaki cezaya itiraz etmek için hazırlık aşamasında olduğu biliniyor.