Gazete Vatan Logo

Apple'a ortak mı oluyor?

Apple’ın CEO’su Tim Cook’un ve Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın yaptığı espirili ortaklık açıklaması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Kulislerde Apple Pay ve AliPay'in ortak olabileceği konuşuluyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen bir konferansa katılan Apple’ın CEO’su Tim Cook ve Çin merkezli online alışveriş sitesi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, yaptıkları açıklamalarla kafaları karıştırdı.

Aynı konferansta, farklı zamanlarda konuşan ikili, Apple’ın mobil ödeme servisi Apple Pay ile Alibaba’nın AliPay uygulamasının ortak olabileceği yönünde espirili açıklamalarda bulundu.

Apple’ın geçtiğimiz haftalarda kullanıma giren mobil ödeme sistemi Apple Pay’in AliPay ile anlaşmaya varması uzak bir ihtimal olarak görülmüyor.

Visa ve Mastercard’ın ardından sektörün en büyük 3’üncü ödeme sistemi olan AliPay ile Apple Pay’in ortaklığı konusunda şu an için resmi bir açıklama yapılmadı.

Aynı konferansta açıklamalarda bulunan Tim Cook, Apple Pay’in kullanıma girdiği 3’üncü günün sonunda 1 milyon kullanıcıya sahip olduğunu duyurdu.

Apple’ın Alibaba ile olası ortaklığının Apple Pay’in kullanıcı sayısını olumlu yönde etkileyeceği düşünülüyor.

Haberin Devamı