Gazete Vatan Logo

Apple''ın giyilebilir teknolojiler segmentindeki ilk temsilci iWatch dolu dolu geliyor

iWatch ile akıllı saat teknolojisi değişiyor!

Apple akıllı saati iWatch''ı 2014 3. çeyrekte tanıtma planları yaparken ürün ile ilgili şimdiye kadar sızdırılan tüm bilgileri sizler için derledik.

Apple''ın giyilebilir teknolojilere ilgisi geçtiğimiz yıl Galaxy Gear ilk çıktığı zamandan beri sürmekte olan bir gerçek. Akıllı saatlerin başarılı yada başarısız oldukları apayrı bir tartışma konusu olsada artan pil süreleri ile akıllı saatlerin hayatımızda daha fazla yer alacağını söylemek yanlış olamaycaktır diye düşünüyoruz.

Peki Apple''ın akıllı saati iWatch hakkında ne biliyoruz?

Ekran

Ekran konusunda çok fazla spekülasyon olsada Apple''ın kadınları da düşünerek 2 farklı boyutta iWatch planlayacağı söyleniyor. 1,3 inç ve 1,5 inç boyutunda (muhtemelen) esnek ekrana sahip olacak olan iWatch''ın bu ekranını LG''nin üreteceği söylenmekte. Bunun haricinde iWatch ile ilgili bir başka görüşte saatin yuvarlak bir ekrana sahip olaağı yönünde; fakat bu ekranın çözünürlük konusunda 3.parti program geliştiricilere sorunlar yaşatabileceği endişesinden dolayı yuvarlak ekrana biraz soğuk bakılıyor.

Haberin Devamı

Sensör Teknolojisi

Şu anda piyasada olan akıllı saatlerin hemen hemen tümü akıllı telefonlara bağımlılığı ile öne çıkmakta ve genelde akıllı telefonlara gelen bildirimleri göstermekten daha ileriye gidememektedir. Samsung Galaxy Gear, üzerinde bulunan kamerası ve telefon görüşmesi yapabilmesi ile farklılaşsada bu nesilin akıllı saatleri maalesef bundan daha öteye giden kullanıcı deneyimlerini yaşatamıyorlar.

Apple ise bu bağlamda farklılaşmak adına akıllı saati iWatch''a yepyeni sensörler ekleyerek kişisel sağlık yönetimimizi takip etmemizi sağlamayı amaçlıyor. Uzun zamandır geliştirdiği sağlık takibi programı "Healthbook" ile bu anlamda da farklılaşmayı hedefleyen Apple iWatch''ta nabız ölçer sensörlere ilaveten, oksijen düzeyini ölçen, glukoz seviyelerini ölçen ve uyku düzenininizi takip eden sensörler yerleştireceği belirtiliyor.

iWatch Yazılımı

iWatch''ın iOS yazılımına sahip olacağına kesin gözüyle baklılıyor. Healthbook programınında iOS 8 ile çalışacağı düşünüldüğünde iOS 8''in farklı bir şeklinin iWatch''ta yer alacağı öngörülmekte. Siri, Apple Maps ve tüm sosyal ağların da entegre olacağı bu işletim sisteminin kendi marketi olacağıda söylenen bir başka dedikodu.

Haberin Devamı

Pil

Pil konusunda Apple''ın elini güçlendirecek olan donanım ekran teknolojisi olacak. LG''nin çok farklı bir panel üzerinde çalıştığı bildirilirken Apple''ın bir tek şarj ile 4-5 gün kullanım ömrünü hedef aldığı bildiriliyor. Yapılan haberlere göre ise iWatch''ın gecikmesinin temel sebebi olan pil dayanma süreleri. Apple şu anda prototip modellerde 2 gün kullanım süresinin üstüne çıkamamış ve bundan dolayıda üzerinde çalışılması gereken bazı dinamikler olduğu belirtiliyor.

iWatch''ın en önemli özelliği ise kablosuz şarj teknolojilerine destek verecek olması. İlk prototiplerin 1 metreye kadar kablosuz şarj imkanı sağlamadığı belirtilirken iWatch''ın ilerki dönemlerde daha uzun mesafeden kablosuz şarj yapabilme imkanıda sağlayacağı söyleniyor.

Gelelim iWatch''ın başındaki ekibinin kimlerden oluştuğuna. Gerçekten çok önemli kişiler ile çalışan Apple''ın kendi bünyesine katamadığı bazı bilim adamları ilede özel danışmanlık anlaşmaları yaptığı söylenmekte.

Haberin Devamı
Roy JEM Raymann: Philips''ten özel olarak transfer edilen bu bilim adamı uyku araştırmaları üzerine çalışmaları ile tanınmaktaMarcelo Lamego: non-invasive patent teknolojileri ve hasta izleme teknolojileri alanında uzmanlaşmış Chief Technology Officer (Baş? Teknoloji Yöneticisi)Kevin Lynch Adobenin eski CTO''su Chief Technology Officer (Baş? Teknoloji Yöneticisi), iWatch yazılımını geliştiren kişiJohny Ive liderliğinde 100 kişilik tasarım ekibiPaul Deneve: i Yves Saint Laurent''in eski CEO''su. iWatch''ın pazarlama departmanının başında bulunacakBob Masfield Şirket ayrıca doktorlardan, fizyologlardan, kardiyovasküler uzamanlarından, fitness uzmanlarından oluşan özel bir ekiplede danışma şeklinde çalışmaktadır.


Kısacası iWatch ile Apple ilk nesil iPhone''un mobil dünya üzerinde etkisi gibi bir etki bırakmayı amaçlıyor. Şu ana kadar yapılmamış ve denenmemiş şeyleri bize gösterecek olan Apple belki en ucuzu değil ama en kalitelisini ve en iyi kullanıcı deneyimini akıllı saatlerde bize yaşatacak gibi görünüyor.

Peki sizin iWatchtan beklentileriniz nedir?



KAYNAK : Teknolojioku.com - Apple''ın giyilebilir teknolojiler segmentindeki ilk temsilci iWatch dolu dolu geliyor

Samsung Premium Galaxy S5 "Project KQ" Sızdırıldı!