Gazete Vatan Logo

Apoletleri sökemezsin

Erdoğan, 2. Ordu Komutanı Temel’e sahip çıktı. İnce’ye ‘Sen o apoletleri Demirtaş’a mı takacaksın’ diye sordu

Apoletleri sökemezsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün partisinin Sakarya ve Zonguldak mitinglerinde konuştu. Kur üzerinden Türkiye’ye manipülasyon yapıldığını söyledi. ‘Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. Bunlar Türkiye üzerinde oynanan manipülasyonlardır. İnşallah 24 Haziran’dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Bunlara çok ciddi bir manifestoyu 24 Haziran’dan sonra biz çekeceğiz. Türkiye ekonomisi tüm başlıklarda gelişmiş ülkelerden dahi çok ileri seviyededir. Dünyada bir numara’ dedi.

Erdoğan, CHP’li Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik sözlerine yine sert tepki gösterdi: Muharrem İnce’nin Metin Temel paşa ile ilgili sözlerini duydunuz değil mi? Meydan meydan gezip paşanın apoletlerini sökeceğim diyor. Sen kimsin ya? Sana söktürmezler o apoletleri. Sen o apoletleri Demirtaş’a mı takacaksın ey Muharrem İnce? Cumhurbaşkanının apolet sökme yetkisi yoktur, bu işi yargı yapar. Teröristten cumhurbaşkanı adayı olmaz. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Kürt kardeşlerim bu oyunu bozmaz. Benim halkım böyle bir teröristi türbe ziyaret eder gibi ziyaret eden birine gereken dersi verecek.

Haberin Devamı

Erdoğan, Diyarbakır’daki iftar programı sırasında konuşmasına ara vermesi sonrasında ‘prompter arızası’ iddialarına ilişkin olarak da şunları söyledi: Geçen gün öyle diyor. Prompterı unutmuşum. Ben promterı unutmadım. Sana prompter dersi veririm. Ben kanaat önderleriyle yaptığımız iftarda, yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Ben konuşmamı yaparken dönüyordu, korumalar önünü kestiler, tekrar sandalyesine göndermediler. Bu beni rahatsız etti. Koruma müdürümü çağırdım ‘şurada hocaefeninin önünü kestiler’ bu benim ilim ehline gösterdiğim saygımdır bay Kemal, bay Muharrem. Öyle sosyal medyadan saldırmakla netice alamazsınız.

Ne zaman Hitler oldun?

Erdoğan, Zonguldak mitinginde Muharrem İnce’ye yüklendi: Sayın İnce bütün operasyonların başındaki bizim kahraman komutanımıza, İsmail Metin komutanımıza ne diyor? ‘Senin apoletlerini sökeceğim’ diyor. Ya benim bu milletim bir defa senin gibi haddini bilmez birisine 24 Haziran’da zaten haddini bildirecek. Sen ne zamandan beri Hitler oldun ya?

Haberin Devamı

Sıra Kandil’de, sıra Sincar’da!

Cumhurbaşkanı Erdoğan madencilerle yaptığı iftarın ardından Ereğli’de vatandaşlara hitap etti. “Sıra Kandil’de, sıra Sincar’da. Benim ülkemi taciz, tehdit eden kim olursa olsun onların üzerine gideriz, gideceğiz” diyen Erdoğan şunları söyledi:

Yeni bir dönüm noktasındayız. 24 Haziran’dan sonra Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bunu milletçe beraber yapacağız. Bu vatanı bölemeyecekler.

Milletim yol vermez

CHP’nin adayı gidip birisini cezaevinde ziyaret ediyor. Demek ki Muharrem’in türbesi orası. Benim 53 Kürt kardeşimi öldürenler faili olan adamı gidip ziyaret ediyor. Afrin’de terör örgütlerine karşı mücadele veren o kahraman komutanımıza edepsizce saldırıp , ‘Apoletlerini sökeceğim’ dedi. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış. Bakalım benim milletim sana yol verecek mi?

Sen çırak bile olamadın

Şimdi Bay Muharrem ne diyor? ‘Ben yıkarım’ diyor. Yahu siz hiçbir zaman yapmadınız ki. Meşhur bir Nuri Demirağ vardır. İlk defa Türkiye’de uçak yapan insan. Bunu İnönü hazmedemedi. Onun uçak fabrikasını gaz ocağı fabrikasına dönüştürdüler. İşte CHP bu. ‘4 köprüyü ben yaparım’ diyor. Senin aklın bunları basmaz. Sen çırak bile olamadın, çırak.

Haberin Devamı

Patates deposu...

Gemi inşaasanayiinde yeni bir adımı atacağız. Bu yeni adımla iyi bir noktaya doğru bunu taşıyacağız. Bu iş bizim işimiz. Bu güzellikleri görmüyor musunuz? Şurada 16 seneye 20 bin kilometre yol ilave eden bir iktidarız. Bolu dağında CHP’ler o tüneli patates deposu yapacaklardı. Biz o tüneli açtık. İşte biz buyuz. Biz yaparız, onlar yıkar.

‘Enerjide ithali durduracağız!’

Erdoğan madencilerle iftarda konuştu: Milli enerji ve maden politikasını oluşturduk. Biz enerjide ithali durduracağız. Cari açık varsa bunun en önemli sebeplerinden biri ithal enerjidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta maden işçileriyle iftar yaptı. İftarda konuşan Erdoğan, ‘Bize siyaset mühendislerinin değil, maden, petrol, makine mühendislerinin lazım olduğu bilinciyle insan kaynağımıza yatırım yaptık’ dedi, şunları söyledi;

Haberin Devamı

Yeni bir dönem eşiği

Bana bu iftarı madende yapmam teklif edildi, ancak 50-100 kişiyle anca yapabilirdik bunu. Bu salonda ise 1000 kişiyle hanımlarla, çocuklarla, madenci kardeşlerimizle iftar açtık. Buradan Ereğli’ye geçeceğiz. Çay-sohbeti yapacağız. Oradan Ankara’ya devam edeceğiz. Yeni bir dönemin eşiğindeyiz, çözümü milletimizde arıyoruz. Yıl sonuna kadar bin önümüzdeki yıl ona ilave ile böyle bir madenci alım müjdesini verdik.

Engelleme yaptılar

Milli enerji ve maden politikasını oluşturduk. Kendi kaynaklarımızı harekete geçirmeye başladık. Yıllarca bu ülkede maden sektörü kimi zaman çevrecilik adına, kimi zaman ekonomik değil diye horlandı, ötelendi. Termik santral inşaatlarına karşı çıktılar, kömürün sanayide kullanılmasını engellemeye çalıştılar.

Enerjiye yatırımlar

Biz yapamayacağımızı vaad etmeyiz. Biz ithali durduracağız. Maaliyeti biraz yüksek olabilir ama hiç olmazsa bizim cari açığımızı körüklemez. Bunun adımını atıyoruz. Ciddi bir mesafeye de geldik. Amacımız enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yerli kaynakları kullanmaktır. Enerji sektöründe gerekli insan kaynağını oluşturmak için eğitime yatırımlar da yaptık. Kömür madenciliğimizi daha ileriye taşımak için yeni yollar, yeni stratejiler geliştirdik. Kömür üretiminin yanı sıra sosyal imkanları da geliştirerek Zonguldak’ın ihya olmasını sağlayacağız.

‘Vakit kömür vakti’

Bizim bütçemizde bir cari açık varsa bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi ithal enerjidir. Bize siyaset mühendislerinin değil, maden, petrol, makine mühendislerinin lazım olduğu bilinciyle insan kaynağımıza yatırım yaptık. Kömürü ülkemizin yeni milli güç kaynaklarından biri haline dönüştürmekte kararlıyız. Vakit Türkiye Vakti ile birlikte ‘vakit kömür vakti’ de demeye hazırlanıyoruz.

1.2 milyon ton üretim

Ülkemizin 10 milyon tona kömür kadar üretim potansiyeli var. Ancak şu anda ortalama 1.2 milyon ton üretim yapılıyor. Halihazırda sektörde çalışan 10 bin işçiyi 20 bine çıkarma potansiyeline sahibiz. Biz bu potansiyeli kimsenin mağdur olmadığı doğru bir modelle teknolojik imkanları ve maden bölgeleri düzenlemelerinde kullanarak inşallah hayata geçireceğiz.