Gazete Vatan Logo

Apo'nun 2. eşi deşifre oldu!

Çarpıcı iddia: Öcalan'ın ikinci eşi Eskişehirli bir albayın kızı...

Apo'nun 2. eşi deşifre oldu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Öğrenci yurdundayken namaz kılan üç arkadaş. Biri Durmuş (eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz), biri Yakup, biri Abdullah Öcalan” sözleri üzerine konuşan işadamı Yakup İnce, çarpıcı bir iddia ortaya attı: “Öcalan’ın ikinci bir eşi ve bu evliliğinden de bir oğlu var.” Emniyet yetkilileri ise bu-nun doğru olamayacağını belirtti.

Öcalan’ın Ankara’da öğrenciyken beraber namaza gittiği isimlerden olan Yakup İnce, Öcalan’ın Kesire Yıldırım’dan sonraki eşinden bir çocuğu olduğunu öne sürmüştü. İddiaya göre, Öcalan’ın ikinci eşi Meral Kıdır idi. Eskişehirli bir albay kızı olan Kıdır, PKK’nın ilk kadrolarından. 1990’da Suriye’den Türkiye’ye gelerek Devrimci Halk Partisi’ni kuran Kıdır, Ergenekon dava dosyasında yer alan belgelere göre emekli Tuğgeneral Veli Küçük’le sık sık görüşüyordu. Kıdır, 1982’de yapılan PKK 2. Kongresi’nde Kesire Öcalan ile birlikte yer alan iki kadından biri. Suriye’de kalırken Öcalan’a en yakın isimlerden biri Kıdır. 1994’te DHP’ye yönelik kapsamlı operasyonda ilginç bir bağlantı ortaya çıktı. Yakalananlar arasında bulunan DHP İzmir sorumlusunun 1990 yılında Bahriye Üçok’a bombalı paketi teslim eden Ekspres Kargo çalışanı Gülay Calap olduğu belirlendi. Meral Kıdır da bu operasyonda yakalanarak cezaevine konuldu. Kıdır, cezaevinde kadın PKK’lıların sorumlusu oldu. Meral Kıdır aynı zamanda PKK ile diğer sol örgütler arasında da bağlantı sağlıyordu. Ergenekon iddianamesinde yer alan belgelere göre bir subay kızı olan Meral Kıdır’ın bazı askeri şahıslarla da bağlantısı vardı.



‘21 yaşında diyorlar’

Öcalan’ın lise yıllarından arkadaşı Yakup İnce, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, “Duyduğumuza göre bu işi MİT takip etmiş. Peşine bir binbaşıyı takmışlar, kızıyla evlendirmişler. Ondan bir çocukları olmuş. Şu anda o delikanlı için 21 yaşında diyorlar. Ama boşanmış. Bugün eşi ve çocuğu ile alakası yok” ifadelerini kullanmıştı.

Terörle Mücadele yetkilileri ise şunları söyledi, “Elimizde Öcalan’ın böyle bir eşi ve çocuğu olduğu yönünde hiçbir bilgi veya belge yok. Bu konu gizli kalacak bir konu değil. Kesire Öcalan nasıl herkes tarafından bilindiyse Öcalan’ın başka bir eşi olsaydı o da şimdiye kadar ortaya çıkar ya da bilinirdi.”

Haberin Devamı