Gazete Vatan Logo

Apo kriziyle gitti, Orakçıoğlu ile dönecek mi?

Eski Versace mağazasının yerine açılan Damat Tween'i gezen Versace'nin gözleri doldu. Öcalan kriziyle mağazasını kapatan Versace, geri dönüş için Orakçıoğlu'nun kapısını çaldı

Versace İmparatorluğu'nun başkanı Santo Versace, Süleyman Orakçıoğlu ile işbirliğine soyunuyor. Perakende Konferansı'na katilmak üzere Türkiye'ye gelen italyan modasının ünlü isimlerinden Versace ile Orakçıoğlu arasında işbirliğinin ilk tohumlan Nişantaşı'ndaki Damat Tween mağazasında atıldı. Daha önce Versace'nin yer aldığı Damat Tween mağazasını gezen Santo Versace ile Ocak ayında Milano'da biraraya gelme kararı aldıklarını belirten Orka Grup Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Orakçıoğlu, "Su anda Versace'nin Türkiye'de mağazası bulunmuyor. İşbirliğimiz Türkiye'de Versace mağazaları açmak da olabilir, üretim de" diye konuştu.

İtalya-Türkiye krizinde mağzayı kapattı

Ünlü giyim markası Versace, Türkiye'ye ilk defa Ceylan Grubu'nun aldığı distribütörlük ile adım atmıştı. Ancak Türkiye ile italya arasında Abdullah Öcalan'ın iadesi konusunda yaşanan kriz nedeniyle Ceylan Grubu, italya'dan mal almayacaklarıNI açıklayarak, Türkiye'deki mağazaları kapatma kararı aldı.

Versace, İtalya'ya dönmeden önce dün sabah kahvaltısında Birleşmiş Markalar Demeği'nin Yönetim Kurulu ile biraraya geldi. Toplantı sırasında Orakçıoğlu, "Biliyor musunuz, şu anda eski Versace mağazasının yerinde Damat Tween mağazası var" deyince Versace büyük şaşkınlık yaşadı ve "Haydi birlikte mağazaya gidelim" teklifinde bulundu.

Versace'nin gözleri anılarla doldu

İki patron Nişantaşı'ndaki mağazayı gezerken yaşananları Orakçıoğlu şöyle anlattı:

"Versace, Türkiye'deki mağazasının açılışında bulunduğunu söyledi. Tüm katlan asansör kullanmadan tek tek gezdi. Böyle bir mağaza beklemediğini dile getirerek, 'Her katta ayrı bir kimlik yaratmışsınız' dedi."

Santo Versace'nin Türkiye'deki mağazanın kapanmasından dolayı çok üzgün olduğunu belirten Süleyman Orakçıoğlu, "Mağazayı gezerken Versace'nin gözleri doldu" diye konuştu. Versace ile aralarında yakın bir dostluk oluştuğunu kaydeden Orakçıoğlu, şöyle devam etti: "Bu dostluğumuz neden işbirliğine dönüşmesin dedik. Ocak'ta Milano'ya davet etti. Prensipte her iki taraf Dta birbirini istiyor. Detay Milano'da konuşulacak."

Haberin Devamı