Gazete Vatan Logo

Apo kadınları seks kölesi olarak kullandı

Ömürboyu hapse hükümlü Semdin Sakık yazdığı kitapta terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın, Suriye'nin başkenti Şam'daki villasını hareme çevirdiğini yazdı

Ömür boyu hapse mahkum edilen PKK'nın eski elebaşlanndan Şemdin Sakık'ın 'Apo'adlı kitabı çıktı. 336 sayfalık kitabın kapağında kadın PKK'lılar ile Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı yer alıyor. Sakık kitabının bir eleştiri ve feryat olduğunu belirtirken, "örgütün iç yüzünü ortaya koymak ve Apo'yu şeffaflaştırmak" için yazdığını belirtti. İstanbul'da hangi yayınevinin bastığı belli olmayan kitabın önsözünde, Öcalan'ın güçsüze karşı saldırganlığı, güç karşısında el pençe duruşunu anlattı.

Apo'yu eşşekçe anladık
Şemdin Sakık'ın kitabında Abdullah Öcalan ve geçmişteki terör yıllarıyla ilgili değerlendirmelerinden bölümler şöyle:

* Yüzbinlerce insanı kandırarak Apo'ya bağladık. Apo 'Beni anlayın' diyordu. Kendisini gecikmeli de olsa tanıdık. Ama eşekçe bir anlama oldu. Seni tanıyan herkesi zamanı geldiğinde toprağa gömme prensibini başarıyla uyguladın. Cesetleriyle birlikte hakkındaki bildiklerini de gömdün.

* Çevrene topladığın yalakalar ve robot kişilikler yaptıklarını eleştiremedik. Seni iyi anlıyorum. Kral çıplak diyorum.

Namuslu yaklaşmayın
* Şam'daki evinde kalan Tekoşin adlı kızın anlattıkları vicdanımı sızlattı. Kızı Şam'a ben gönderdim. Ona güven verip Apo'ya karşı olduğumu söyleyince bana şunları anlattı: Başkan bir grup kızı seçip yoğunlaşma eğitimi için evine aldı. 3 aydır yanında olan kızlar görevi bize bıraktı ve 'Namuslu kadın gibi yaklaşmayın. Her şeyiniz onundur. O hepimizin sevgilisidir. Seksi görünmeyi ihmal etmeyin, bazen hepinizle bazen birinizle olmak isteyebilir. Sizi eğitmek için birlikte oluyor. Nazlanmayı, tutuculuğu sevmiyor. Onunla yüzeceksiniz. Jakuziye girip yıkanmasına yardımcı olacaksınız. Hanginizi isterse onunla yatacak. Onu mutlu etmek en başta gelen görevinizdir' dedi.

* Okula dönmek isteğimde bayan arkadaş bana, 'Çıldırdın mı, önderlik dönmek istediğini duyarsa evi başına yıkar, seni ajan ilan edip Lübnan'a gönderir. Oraya gidenlerin hiçbiri dönmüyor. Dilan, Medya ve Berfin Lübnan'da toprağa gömüldü' dedi.

Kadınları tekmelerdi
* Bazen kadını soyduktan sonra tekrar giyindirip 'Kokuyorsun, çirkinsin senin gibi kadınla yatmak işkencedir' tükürüp tekmeleyerek gönderirdi. Tüm kadınlara sahip olmak için örgütte duygusal ilişkiyi yasakladı.

* Sığınacak kovuk bulamazken, Şam'da milyon dolarlar harcayıp döşediğin sarayları saymak imkansız. Saddam'ı takip ediyordun. Mehmet Şener'i, senin masraflarının araştırılmasını istediği için hain olmakla suçladın.

* Halk adına toplanan paraları har vurup harman savurduğun ortaya çıksaydı, kadroların kafası karışırdı. Ailene ve sana milyon dolarlar dökülüyor. Giderlerin bir ordunun masrafları kadar çoktu. Frankeştayn ile karşı karşıya kalmıştık.

Bin Ladin senden onurlu
* Apo İmralı'daki koşullardan şikayetçi olduğunu söylüyor. 1980'lerde cezaevlerinde temel ihtiyaçların düzeltilmesi için verilen mücadeleye karşı çıkmıştı ve militanlara, 'Büyük davayı bırakmış cezaevi koşullarını düzeltmek için çalışıyorsunuz' diyordu. Bu sözünü unutuyorsun. ABD'nin takibine rağmen Bin Ladin yaşayabiliyor. Çünkü mütevazı yaşamı var. Bir köylüye 'Ulan eşek dağa televizyon kurup izlemek de neyin nesi oluyor. Ben burada izliyorum ve bilgiye dönüştürüp size ulaştırıyorum. Konuşmalarımı okumak neyinize yetmiyor' dediğiniz ana kadar televizyonu bizim için izlediğini düşünememiştik.

Tek lider Atatürk
* Yaşadığımız topraklarda bir tek lider çıktı, o da Atatürk'tür. Atatürk insanların en yüksek yaşam standardına sahip olan Selanik'te doğdu ve kitapların içinde büyüdü. Sen ise ne Kürt, ne Türk ne de Arap olduğu belli olan kozmopolitik bir ailedensin. Bu nedenle gömlek değiştirir gibi kah Kürt, kah Ermeni, kap Arap, kah Türk olduğunu söylüyorsun.

* Hitler ile aynı ortamda yetiştin. İlk çaldığın kapı Ülkü Ocakları'dır. Bunu yapamayınca Milli Türk Talebe Birliği'nin kapısına dayandın. Türkeş'i ve Demirel'i dinlemeye gittin. Kovulunca Kürtlüğü hatırladın. Çaresiz kaldığın için başvurduğun Kürtçülüğü yine çaresiz kaldığında bıraktın ve Annem Türk'tür sözü durup dururken dudaklarından boşuna dökülmedi.

'Kemal'lere düşmandı
* Eşleri birbirine düşman ettin.Yıllarca Kürt aydın Kemal Burkay'ı kıskanıp karaladın. Yaşar Kemal'i sırf Kemal adını taşıdığı için eleştirdin ve 'Bunlar asimilasyona uğramış Kürtler'dir' dedin. Arkadaşın Kemal Pir'i de Kemal ismini taşıdığı için mi ölüme gönderdin? Bütün Kemallere düşman bu kişiliğin İmralı'da bir numaralı Kemalist kesilmesi yüzsüzlük örneğidir.

* Batı müziği dinliyor diye öldürttüğün Mehmet Şener militanların ahlakını bozuyor dedin. Kişiliğin için şarkı besteleyenler yurtsever, yapmayanlar ise hain oldu. Senin için beste yapmayan Şivan Perver'e de saldırmanın nedeni buydu.

* Doğu Perinçek, Yalçın Küçük ve Mihri Belli sayesinde gündeme geldin. Perinçek elindeki iletişim araçları kullanarak siyasallaşmana yardımcı oldu. Savaşın seni sonsuza kadar finanse edeceği gafletine kapıldın.

Kamplarda da kadınlarla
PKK'nın İmralı'da tutuklu bulunan eski elebaşısı Abdullah Öcalan, bazen Şam'daki villasından Bekaa Vadisi'ndeki terör kamplarını denetliyordu. Sakık'ın kitabına göre kadınlara düşkünlüğüyle bilinen Apo, bu kamplarda genellikle kadın militanlarla ilgileniyor ve fotoğraf çektiriyordu. Beğendiklerini Şam'daki oldukça lüks döşenmiş ve adeta haremi andıran villasına götürüyordu. Sakık, kitabında tüm bunları gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı