Gazete Vatan Logo

Apartmanda oturan herkesi yakından ilgilendiriyor! Asansör kullanmayan aidat öder mi?

Apartmanda giriş katında oturan veya asansör kullanmak istemeyen herkes bu soruyu merak ediyor. Asansörü kullanmazsak aidatı ödemek zorunda mıyız? İşte yanıtı...

Apartmanda oturan herkesi yakından ilgilendiriyor! Asansör kullanmayan aidat öder mi?

Apartmanda oturan herkesin merak ettiği konulardan biri de asansör aidatı. Giriş kattında oturan birçok kişi asansör kullanmayıp asansör aidatı ödüyor. Peki bu aidatı ödeme zorunluluğu var mı? Asansör kullanmayan aidatı ödememek için nasıl bir yol izler? Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal bu soruyu yanıtladı.

Asansör aidatı ödemek istemiyorum. Giriş katında oturuyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na tabi binalarda ortak yerleri kullanmamaktan dolayı bunların masrafına iştirakten kaçınılamaz. Ancak bunun aksine hükümler yönetim planına konulabilir ve böyle bir hüküm de geçerlidir. Çoğunlukla uygulamada gördüğümüz, bu tür bağımsız kat maliklerinin asansör giderlerinden muaf tutulduğudur. Eğer yönetim planında böyle bir madde yoksa, konuyu bağımsız bölüm malikleri toplantısında gündeme getirerek, yönetim planı değişikliği talep edebilirsiniz. Bu toplantıda bu yönde bir karar alınmazsa, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33. Maddesi'ne göre durumun değiştirilmesi için bulunduğunuz yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak talebinizi iletebilirsiniz..

Haberin Devamı