Gazete Vatan Logo

AP’ye tepki: Kırmızı çizginizi çizeriz!

Avrupa Parlamentosu’ndan gelen “Cumhuriyet gazetesiyle ilgili gözaltılar kırmızı çizgimizdir” açıklamasına Başbakan Yıldırım’ın tepkisi: Kardeşim senin çizgine mizgine biz bakmayız. Senin çizginin üzerine bir çizgi de biz çizeriz

AP’ye tepki: Kırmızı çizginizi çizeriz!

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’deki AK Parti grup toplantısında Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik operasyona Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’den gelen açıklamaya sert tepki gösterdi. Yıldırım, şunları söyledi:

‘Çifte standart’

Hemen koro halinde başladılar. Basın özgürlüğü elden gidiyor. Basın özgürlüğüyle bir meselemiz yok. Bizim Avrupalı dostlarımızla anlaşamadığımız konu bu. Terörle mücadelede attığımız adımlarda hemen önümüze basın özgürlüğünü getiriyorlar. Bugün de kalkmış AP’de birisi ‘Bu gazeteyle ilgili gözaltılar bizim kırmızı çizgimizdir’. Kardeşim senin çizgine mizgine biz bakmayız. Kırmızı çizgiyi millet çizer bize millet. Senin çizginin ne hükmü var? Senin çizginin üstüne bir çizgi de biz çizeriz. Türkiye tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değildir. Siz bu kadar bu konularda hassas olacağına, terör örgütünün reklamlarını parlamentonuzda yaparken bunu düşünseydiniz. O zaman kırmızı çizginiz neredeydi? Ondan sonra da basın özgürlüğü diye mangalda kül bırakmıyorlar. Bırakın bu işleri. Çifte standartla bir yere varamazsınız. Dürüst olacaksınız. Bırakalım yargı işini yapsın. Zaten bir şeyleri yoksa ortaya çıkar. Ondan sonra da düzelir. Hukuk devletinde herkese düşen hukukun verdiği kararları saygıyla karşılamaktır.

Haberin Devamı

Bahçeli’ye teşekkür

Yapacağımız Anayasa değişikliğiyle vesayet odaklarına son darbeyi vurmuş olacağız ve vesayeti Türkiye’yi demokrasisinin gündeminden çıkaracağız” diyen Başbakan Yıldırım, mücadelelerinde gereken desteği görmediklerini söyleyerek CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: “Yenikapı ruhundan ayrılmak için bin bir bahanenin peşine takıldı. Bu konuda o günkü duruşunu bugün de aynen devam ettiren MHP’ye teşekkür ediyorum. Millet, memleket menfaatini ön plana alan ve bu yönde sorumlu davranış gösteren Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum.

‘Siz de teklif getirin’

Yıldırım, anayasa değişikliğini AK Parti’nin referanduma götürecek yeterli sandalyeye sahip olmadığını hatırlatarak, “Bizim istediğimiz gibi bir anayasayı gelin oylayalım da yapalım demiyoruz. Bir Anayasa değişikliği teklifimiz var. Buyurun, siz de teklifinizi getirin. Vatandaşa gidelim” dedi. Yıldırım, CHP’yi Beşiktaş’ın taraftar grubuna benzeterek, “Onlar aynen Çarşı gibi her şeye karşı. Biz ne söylersek tam tersini söylüyorlar” dedi.

Haberin Devamı

‘MHP’nin desteği önem arzediyor’

MHP lideri Bahçeli’nin yeni anayasayla ilgili açıklamalarının AK Parti’nin hazırlıklarına zemin oluşturduğunu ifade ederek, “En azından 330’a erişmek ve üstüne çıkmak için AK Parti yanında MHP’nin desteği de önem arz etmektedir. Bunu dikkate alarak ve MHP’nin de hassasiyetini dikkate alarak, bir hazırlık içerisinde çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

Geriye işlemeyen idam düzenlemesi

Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli’nin idam çıkışına şöyle yanıt verdi: “İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasa da bir uzlaşma meselesidir. Diğer partilerle bu konuda bir mutabakat sağlanırsa milletin umumi arzusu olan sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir. Bu talebe kulak tıkayacak değiliz ancak bunu tek başımıza yapamayacağımızın ve geriye doğru işlemeyeceğinin bilinmesi gerekiyor. Sayın Bahçeli’nin teklifini dikkate alacağız” diye konuştu. Bahçeli, dün grup toplantısında “Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, madem milletimiz bunu istemektedir; o halde bahaneye, kaçak güreşmeye, fuzuli konuşmaya gerek yoktur. AKP hazırsa MHP dünden vardır” dedi.

Haberin Devamı

Külliyede sürpriz zirve

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’teki grup toplantısından sonra programında olmamasına rağmen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gitti. Başbakan Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gündemdeki konuları ele alacağı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşme için “Özel bir durum yok” ifadesini kullandı.