Gazete Vatan Logo

AÖL sınav soruları açıklandı mı?

AÖL sınav soruları henüz açıklanmadı. Bugünlerde açıklanması beklenen AÖL sınav sorularını MEB'ten görebilirsiniz. MEB'ten AÖL sınav sorularına haberimizden erişebilirsiniz.

AÖL sınav soruları açıklandı mı?

Günümüzde eğitim ve öğretim alanında yapılmış olan birçok değişiklik ve yenilik bulunmaktadır. Bu değişiklik ve yenilikler sayesinde okuma yazma oranı ülkemizde oldukça arttı. Ülkemizde okuma yazma bilmeyen kesim sayısı neredeyse hiç yok. Okuma ve yazma aktivitelerinin hayatımızda birçok şeyin anahtarı olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı yeni fikirler üretmek konusunda kendisini oldukça geliştirmiştir. Yapmış olduğu birçok yeni uygulamadan bugün sizler için yazımızda anlatacak olduğumuz uygulaması Açık öğretim Lisesi uygulamasıdır. Açık öğretim Lisesi yani AÖL; bir sebepten liseden mezun olamamış insanlar için liseyi dışarıdan bitirebilme şansı tanımaktadır.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Açık Öğretim Lisesi’ne başvurabilmek için mutlaka ilk okul ve orta okul bölümlerini bitirmiş olmanız gerekmektedir. Zorunlu öğretim olan örgün eğitimi tamamlamadan Açık Öğretim Lisesi uygulamasından yararlanabilmeniz mümkün değildir.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi 2009 - 2010 eğitim yılına kadar normal eğitim veren liselerde olduğu gibi 4 senede tamamlanırken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2009 - 2010 dönem çıkarmış olduğu bir yönetmelikle Ocak ve Mayıs sınavlarına ek olarak 3. bir sınav yapılmaya başlanmıştır. Temmuz ayında yapılan bu sınav ve diğer sınavlar ile birlikte, Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan bir öğrenci lise hayatını 2.5 yılda tamamlayabilmektedir. Açık Öğretim Lisesi'nde bir yıl içerisinde toplam 3 sınav yapılıyor. Sınavlar; Ocak, Mayıs ve Temmuz aylarında yapılıyor. Yapılan son sınav olan 3. dönem yani Temmuz sınavına Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile sadece 17 yaş ve 17 yaş üstü öğrenciler katılabilmektedir.

Açık Öğretim Lisesi’nde normal lise müfredatı işlenir ancak bu müfredat dönemlere ayrılmış bir şekilde işlenmektedir. Sizler için normal liselerin ve Açık Öğretim Lisesi’nin dönem bilgilerini yazmış bulunmaktayız.

Lise 1: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 1. ve 2. dönem

Haberin Devamı

Lise 2: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 3. ve 4. dönem
Lise 3: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 5 ve 6. dönem
Lise 4: Açık Öğretim Lisesi karşılığı : 7. ve 8. Dönem
Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olabilmek için 8 dönem boyunca kayıtlı olmak ve sınavlara girmek gerekmektedir. Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olabilmek için yani okunmuş olan toplam dönem sayısı 8 dönem veya 8 dönemden de fazla olduktan sonra ve sınavlarınız sonucundan almış olduğunuz toplam kredilerinizin 192 ve 192’den yüksek olması gerekmektedir.
Açık Öğretim Lisesi sınavlarına girdikten sonra sınav sonuçlarını veya sınavlara hazırlanıyorsanız daha önceki yıllarda yapılmış olan sınavların AÖL sınav sorularını Açık Öğretim Lisesi için oluşturulmuş olan sistem üzerinden öğrenebilmeniz mümkündür. AÖL sınav sorularına MEB adresinden ulaşabilirsiniz. AÖL sınav sorularının yanında geçmiş AÖL sınav sorularına da ulaşabilirsiniz. AÖL sınav sorularını öğrendikten sonra sonuçlarınızın da sistem üzerinden öğrenildiği gibi toplam kredilerinizi de Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu internet uygulama sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. AÖL sınav soruları ve sonuçları için sisteme giriş yapabilmek adına öğrenci giriş sistemine ulaşmış olmanız gerekmektedir. AÖL sınav soruları ve sonuçları için giriş yapabilmek için kayıtlı olduğunuz öğrenci numaranız, şifreniz ve sayfa üzerinde bulunan güvenlik resmindeki kodu ilgili yerlere yazmanız gerekmektedir.

Haberin Devamı