Gazete Vatan Logo

AÖL Sınavı Hakkında Bilinmesi Gereken Ayrıntılar

Lise eğitimini açıktan tamamlayan bireyleri ilgilendiren Açık Öğretim Lisesi Sınavları ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir. Lise öğrenimine herhangi bir nedenden devam edememiş olan bireylere büyük bir ayrıcalık sağlayan AÖL Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmekte olan son derece başarılı bir eğitimdir ve son zamanlar AÖL başvurularının artış gösterdiği de açık bir şekilde görülmektedir. Eğer AÖL başvurusu yapacaksanız kesinlikle yazımızın devamını okumalısınız.

AÖL Sınavı Hakkında Bilinmesi Gereken Ayrıntılar

Açık Öğretim Lisesi normal lise düzeyinde eğitim vermekte iken 2009 -2010 eğitim yılları aralığında çıkan bir kanun ile birlikte senede iki defa gerçekleştirilmekte olan AÖL Sınavı 3 kez gerçekleştirilmeye başlamıştır. Normal şartlarda Ocak ve Mayıs aylarında gerçekleştirilmekte olan sınavlara Temmuz ayı da eklenmiş ve bu sayede Açık Öğretim Lisesi’ne yeni başlamış bir öğrenciye liseyi 2.5 yıl içerisinde bitirme şansı tanınmıştır. Fakat Temmuz ayında yapılmakta olan 3. AÖL Sınavına yalnızca 17 yaşından büyük olan kişilerin katılmasına izin verilmektedir.

Ocak ayında gerçekleştirilmiş olan AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları ÖSYM resmi internet sitesinde yayınlanmış olup Mayıs ayında yapılacak olan AÖL Sınavı için gereken çalışmalara başlanmıştır. Fakat MEB 2010- 2011 dönemine gelindiği zaman alan kavramını kaldırdığı için şuan tüm öğrenciler kademeli olarak alansız bir şekilde okumaktadır. Fakat bu uygulamanın geçerli olabilmesi için AÖL kaydınızın yeni olması gerekmektedir. Eğer geçmiş dönemde AÖL kaydı yaptırmış iseniz geçmiş dönemde kayıtlı olduğunuz alan üzerinden okumaya devam edeceksiniz.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

AÖL Sınav Soruları ve Sonuçlarınızın ardından bazı kriterlere uyarak bir üst döneme geçme imkanınız bulunmaktadır. Aksi taktirde döneminiz uzayacak ve dönem tekrarı yapacaksınız. Açık Öğretim Lisesi’nden mezun olabilmeniz için toplam 8 dönemi tamamlamış olmanız gerekmektedir. 8 dönem boyunca yapılmış olan AÖL Sınav Soruları ve Sonuçları’ndan en az 192 ve üzeri kredi toplamanız gerekmektedir. Eğer geçmiş dönemde AÖL kaydı yaptırmış iseniz alan kredinizin ise 80 ve üzeri olması gerekmektedir. Alan kredilerinin belli bir dağılımı da bulunmaktadır. Dağlım ise en az 80 kredi alandan 112 kredi ise ortak olan derslerden almanız gerekmektedir. Alansız olan AÖL öğrencilerinin ise alansız olarak en az 120 kredi seçmeli olarak ise en az 72 krediyi tamamlaması gerekmektedir.

Haberin Devamı

AÖL normal bir lise eğitimi gibi değildir. Bu neden ile her dönem kayıt yineleme işlemi yapmanız gerekmektedir. Dolayısı ile öğrenci AÖL Sınav Soruları ve Sonuçlarına ulaşmasının ardından kayıt yineleme zamanını beklemeli ve bir dönem içerisinde gerçekleşen 3 sınavın hemen ardından gerçekleştirilen kayıt yineleme işlemini gerçekleştirmelidir. AÖL Sınav Soruları ve Sonuçlarına ve kayıt yineleme tarihlerine ise MEB sisteminden ulaşabilirsiniz.