Gazete Vatan Logo

AÖL sınav yerleri sorgulama ekranı! Açık Lise Sınav yerlerini öğren!

Milli Eğitim Bakanlığı sorgulama ekranında AÖL 1. Dönem sınav yerleri açıklandı. Sınava az bir kala öğrenciler, AÖL sınav yerlerinin nerede olduğunu sorgulamaya başladı. İşte, AÖL sınav yerleri sorgulama ekranı

AÖL sınav yerleri sorgulama ekranı! Açık Lise Sınav yerlerini öğren!

AÖL sınav giriş belgesi sorgulama sayfası arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor. 7-8 Aralık 2019 tarihinde yapılacak olan 2019/1 dönemi Açık Öğretim Lisesi sınav giriş yerleri dün erişime açıldı. Cumartesi - Pazar olmak üzere 2 günde toplam 4 oturumda yapılacak AÖL sınav giriş belgesi sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

AÖL SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı 2019-2020 iş takvimine göre; AÖL 2019-2020 eğitim dönemi, 1. dönem sonu sınavları 07- 08 Aralık 2019 tarihlerinde uygulanacak.

AÇIK LİSE SINAVLARI 2020 NE ZAMAN?

2019-2020 AÖO- AÖL- AÖİHL- MAÖL/ 2. Dönem: 21-22 MART 2020

SINAVA GİRİŞTE GEREKLİ OLAN BELGELER

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı

Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi

Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da eşdeğer bir kimlik kartı)

Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrenciler geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklar.

Haberin Devamı

SINAV GİRİŞ BELGESİ SORGULAMA EKRANI

7-8 Aralık 2019 tarihinde yapılacak olan 2019/1 dönemi Açık Öğretim Lisesi sınav giriş yerleri açıklanmıştır. Sınava katılacak öğrenciler, sistem üzerinden öğrenci numarası ve şifrelerini girerek sınav giriş belgelerine ulaşabileceklerdir.

SINAV GİRİŞ YERİ BELGESİ İÇİN TIKLAYIN

AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI NELER?

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması,

* Toplam kazanılan kredinin en az 192 veya üzeri olması,

* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Dil ve Anlatım /Türk Dili ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,

* Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava girmiş olması gerekmektedir.