Gazete Vatan Logo

AÖL sınav soruları açıklandı mı?

Bugün yapılan ve yarın yapılacak olan Açıköğretim Lisesi sınav soruları henüz açıklanmadı. Gelecek haftaiçi açıklanması beklenen sınav sorularına ve sınav hakkında bilgilere haberimizden erişebilirsiniz.

AÖL sınav soruları açıklandı mı?

Lise eğitimini tamamlayamamış, bırakmak zorunda kalmış veya okuduğu okuldan atılmış olan öğrenciler eğitimlerini farklı şekilde tamamlayabilirler. Lise eğitimini tamamlamak isteyen öğrenciler açık öğretim lisesine kayıtlarını yaptırarak lise eğitimini açıktan sağlayabilirler. Liseyi örgün öğretim dışında almak isteyen, okumak isteyen öğrenciler açık öğretim lisesinden öğrenimlerine devam edebilirler. Açık öğretim lisesinde eğitim gören öğrenciler de normal lisede eğitim gören öğrenciler gibi sınavlara girmeleri gereklidir. Milli Eğitim Bakanlığı açık öğretim sınavlarını her yıl 2 dönem olmak üzere 2 kez gerçekleştirir. Şu an ikinci dönem olduğu için öğrenciler 2. dönem sınavına hazırlanmaktadır. Açık öğretim lisesinin 2015 - 2016 eğitim öğretim yılının 2. dönem sınavı 19 ve 20 mart tarihlerinde yapılacaktır. Açık öğretim lisesi sınavlarına girecek olan öğrenciler sınava girmeden önce sınava giriş belgesini elde etmeleri gereklidir. Çünkü sınava gireceğiniz sırada bu belge sizden istenecektir. Ayrıca fotoğraflı nüfus cüzdanı, açık öğretim lisesi kimlik kartı, kurşun kalem ve silgi bulundurmanız gereklidir.

Haberin Devamı

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Sınava girerken kesinlikle yanınızda bulunması gereken sınav giriş belgesi ve nüfus cüzdanınızdır. Sınav giriş belgenizi ise internet üzerinden temin edebilirsiniz. İnternet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden sınav giriş belgenizi alabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının açık öğretim lisesi resmi internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada sınav giriş yerleri haberi yer almaktadır. Bu haberi tıkladıktan sonra açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi öğrenci giriş sayfasına yönlendirilirsiniz. Bu bölümden sisteme giriş yapmanız gerekecektir. Öğrenci giriş ekranına öğrenci numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra açık öğretim lisesi ile ilgili bir çok işleminizi buradan gerçekleştirebilirsiniz. Sınav giriş belgenizi de buradan bulabilir ve yazıcıdan belge olarak alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Açık öğretim sınavında her dersten 20 soru bulunmaktadır. Her soru 5 puan değerindedir. Sınava giren öğrenciler 20 sorudan 9 tanesini doğru cevaplamaları gereklidir. 45 puan ve daha üzeri puan alan öğrenciler o dersten geçer not alabilirler. Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için ise toplam 192 kredi tamamlamanız gereklidir. 192 kredi tamamlayan öğrenciler mezun olabilirler. 19 - 20 mart tarihlerinde yapılacak olan açık öğretim sınavına çıkmış olan sorulara bakarak çalışabilirsiniz. İnternet üzerinden çıkmış sorulara ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının açık öğretim lisesi resmi internet sitesinden geçmiş yıllarda çıkmış olan sorulara ulaşabilirsiniz. İnternet sitesine giriş yaptıktan sonra çıkmış sorular sayfasına girmeniz gereklidir. Bu sayfada geçmiş dönemlerde yapılan sınav soruları ve cevapları yer almaktadır. Son olarak 2 - 3 ocak tarihlerinde yapılan açık öğretim lisesi 1. dönem sınav soru ve cevapları yer almaktadır. Öğrenciler istediği dönemin sınav soru ve cevaplarına buradan ulaşabilirler.

Haberin Devamı